Akkurat når man trodde at dette bandet ikke kunne bli bedre, så leverer de en konsert som gårsdagens show på Parkbiografen i Skien.

The Rainmakers hadde ristet av seg alt som kunne minne om jetlag, og leverte det mest inspirerte og tøffeste settet jeg har sett fra dette bandet siden 1994.
Publikum i Skien tok i mot bandet som sine egne, og Bob Walkenhorst erklærte Skien for sitt “home away from home”. Stemningen var med andre ord upåklagelig fra aller første stund.

Spesielt Rich Ruth og Bob Walkenhorst hadde en virkelig god dag i går, og begge herjet vilt med publikum fra start til mål. Et par låter var borte fra settlisten, og konserten ble dermed enda mer strømlinjeformet.

Høydepunktene stod i kø, og “Johnny Reb” var atter en gang en innertier uten sidestykke. Men også “Lakeview Man” og åpningslåten “Snakedance” utmerker seg som perler i sine nye arrangementer. Det samme må man jo rett og slett si om “Big Fat Blonde”, hvor Bob slår seg helt løs uten gitar.

“Drinkin’ On The Job” hadde en eksepsjonelt heftig runde i går, der improvisasjonene aldri tok slutt.

Parkbiografen har etablert seg som en landets aller beste konsertscener, og det med rette. For maken til fantastisk lokale for rock’n’roll skal man lete lenge etter. Stemningen var upåklagelig, og publikum som ville hoppe og herje fikk fritt spillerom på gulvet – mens de som ville stå litt roligere (i den grad det var mulig) og lytte hadde full mulighet til det på de forskjellige avstasene.

Publikum var i ekstase gjennom hele konserten, og ga bandet all den energien de trengte for å holde trøkket gående i to timer.

Etter siste ekstranummer så nektet de rett å slett å gi seg, og klappet bandet inn igjen til en runde med “Burning Love”.

I dag er det Bergen som står for tur, så alle med et snev av fornuft og musikksmak antas å befinne seg på Madam Felle på det som fort kan bli årets lørdag i Bergen.

Forrige artikkelThe Rainmakers – Rockefeller, 26.01.2012
Neste artikkelThe Rainmakers – Madam Felle, 28.01.2012
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here