Når du oppsøker en konsert med Egil Olsen, så kan du være aldeles sikker på en ting. Det du får er Egil Olsen SHOW.

Med skam å melde så må jeg innrømme at jeg aldri har sett Egil Olsen live in concert før nå. Men etter å ha fått min debut så er jeg temmelig sikker på at DET ikke kommer til å gjenta seg. Altså… da tenker jeg på debuten. For Egil Olsen Show kommer garantert til å gjenta seg, og vil defintivt bli oppsøkt ved en seinere anledning, så mye er klinkende klart.

En annen ting som er minst like klart, er at Egil Olsen Show er en aften med minst like mye humor som musikk. Og når vi først er inne på ting som er klart. Jeg skulle gjerne sett at Egil Olsen Show kom på resept for litt slitne småbarnsforeldre. For når man går på konsert og egentlig har mest lyst til å gå og legge seg etter en slitsom uke, og kommer ut med et stort smil om munnen, føler seg uthvilt og opplagt OG har mest lyst til å gå på fest – så har Egil Olsen fått til det som er alle medisinprodusenters våte drøm.

Konserten på Kvarteret var en «slags releasekonsert», som Egil kalte det. Fredag 28. oktober ga han ut sin fantastiske liveplate «egil olsen show». Samtidig kom både hans første plate «i am a singer/songwriter» OG hans ferskeste plate «keep movin – keep dreamin» ut på deilig vinyl. Siden han ikke hadde markert det på fredag, så fikk vi lov å være releasekonserten.

Foto: Stig Havnevik
Foto: Stig Havnevik

Det kunne gjerne vært litt trangere inne i Teglverket denne kvelden, men antallet publikummere tok seg opp utover kvelden, og lydnivået var det ingenting å si på. Folk lo, folk hoiet og klappet. Men på de riktige stedene! For mest av alt så satt  folk og LYTTET. Det kan være en utakknemlig oppgave å stå aleine på en scene en lørdagskveld med en (liten)  kassegitar når lokalet er fullt av feststemte mennesker.

Men når Egil Olsen inntar scenen, så tar det knapt en halv låt før han har publikum i sin hule hånd. Det er helt stille når det skal være stille, og publikum ler og klapper som på cue. Og av og til HELT på cue, siden det gjerne kommer noen instrukser fra scenen om når man bør klappe og hoie som mest.

Hans underfundige humor går rett hjem, og for de s0m bare har hørt platene så kan jeg skrive under på at liveshowet virkelig byr på det lille ekstra.

Her er det råflørting med publikum, og når Olsen hevder at han elsker oss, så tror vi hver eneste ord. Vi får høre om familien hans, der interessen varierer fra søsteren som er blodfan til faren som sier «sikkert fint, men jeg kan ikke så mye engelsk», om det strenge plateselskapet hans som presser ham til å selge plater (hans eget plateselskap, selvsagt), om de flinke musikerne som har laget platen hans (stort sett ham selv), og om bakgrunnen for en rekke av de underfundige tekstene hans.

Kvelden ble selvsagt komplett med elleville gitarsoloer (til og med på ryggen) og utstrakt armbruk for å demonstrere paranteser mens han forklarer låttitler. Om som om ikke DET var nok, så spilte han til og med piano. Egil Olsen, mine damer og herrer! For en mann dere! For en mann!

Og siden han stadig hevder å lese det i alle anmeldelser, så får vi vel bare si at geniet Egil Olsen har laget et genialt Egil Olsen Show.

Hvis du føler deg litt sliten og /eller nedfor en dag – ta en tur på Egil Olsen Show, og gå hjem som et nytt og bedre menneske!

(Alle foto: Stig Havnevik)

Her er «go 4 six» fra liveplaten:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Foto: Stig Havnevik
Foto: Stig Havnevik
SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: Jake Clayton – Kickin’ Up Dust
Neste artikkelSmåplukk fra platebunken # 14
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here