16. august 1997 markerte 20 års dagen for Elvis Presleys bortgang. Hans mangeårige medmusikanter og venner DJ Fontana og Scotty Moore markerte dette ved å lage en plate de kalte «All The King’s Men» sammen med en rekke kanonmusikere…

Platen som helhet er kanskje ikke den beste som er laget, men motivet var edelt. I stedenfor å lage en plate med coverversjoner av gamle Elvislåter, så valgte de å samle forskjellige typer musikere og spille inn ukjente låter i en setting og med et uttrykk som skulle ligge i samme landskap som de gamle SUN innspillingene. Platen er produsert av Scotty Moore og Stan Lynch (fra The Heartbreakers.)

Det er som sagt ikke alt som er innertiere på denne platen, men EN låt skiller seg ut både på besetning og kvalitet.

Og det er «Deuce & A Quarter». For hør bare på denne besetningen:

Vokal: Levon Helm
Vokal og gitar: Keith Richards
Bass og vokal: Rick Danko
Gitar: Scotty Moore
Gitar: Jim Weider
Orgel: Garth Hudson
Trommer: DJ Fontana
Trommer: Stan Lynch
Keyboard: Richard Bell

Låten er innspilt i Levon Helms studio i Woodstock, og hele prosessen ble filmet.  Filmen er foreløpig ikke utgitt, men i sommer dukket det omsider opp en «video» med noen bilder fra opptakene som følger låten… og dette er intet annet enn gull. Låten svinger som lite annet, og Levon & Keith synger som konger.. og FOR et band… og totalt sett ble det jammet i timesvis. Moore og Fontana var i studio i Woodstock i tre dager, og totalt sett skal det finnes 24 timer råmateriale fra disse dagene…

«Deuce & A Quarter»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

SHARE
Forrige artikkelLørdagsvideo: Patterson Hood – Polyanna
Neste artikkelKickstart Michael McDermotts neste plate
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here