fbpx

All The King’s Men – Deuce & A Quarter

16. august 1997 markerte 20 års dagen for Elvis Presleys bortgang. Hans mangeårige medmusikanter og venner DJ Fontana og Scotty Moore markerte dette ved å lage en plate de kalte “All The King’s Men” sammen med en rekke kanonmusikere…

Platen som helhet er kanskje ikke den beste som er laget, men motivet var edelt. I stedenfor å lage en plate med coverversjoner av gamle Elvislåter, så valgte de å samle forskjellige typer musikere og spille inn ukjente låter i en setting og med et uttrykk som skulle ligge i samme landskap som de gamle SUN innspillingene. Platen er produsert av Scotty Moore og Stan Lynch (fra The Heartbreakers.)

Det er som sagt ikke alt som er innertiere på denne platen, men EN låt skiller seg ut både på besetning og kvalitet.

Og det er “Deuce & A Quarter”. For hør bare på denne besetningen:

Vokal: Levon Helm
Vokal og gitar: Keith Richards
Bass og vokal: Rick Danko
Gitar: Scotty Moore
Gitar: Jim Weider
Orgel: Garth Hudson
Trommer: DJ Fontana
Trommer: Stan Lynch
Keyboard: Richard Bell

Låten er innspilt i Levon Helms studio i Woodstock, og hele prosessen ble filmet.  Filmen er foreløpig ikke utgitt, men i sommer dukket det omsider opp en “video” med noen bilder fra opptakene som følger låten… og dette er intet annet enn gull. Låten svinger som lite annet, og Levon & Keith synger som konger.. og FOR et band… og totalt sett ble det jammet i timesvis. Moore og Fontana var i studio i Woodstock i tre dager, og totalt sett skal det finnes 24 timer råmateriale fra disse dagene…

“Deuce & A Quarter”:

Siste artikler

Lest dette?