I dag minnes vi tidenes vokalist og trommeslager, på fireårsdagen for hans bortgang.

Mark Lavon Helm ble født i Arkansas den 26. mai 1940, og inntok sin rettmessige plass som trommis og vokalist i The Big Band In The Sky den 19. april 2012.

Som det andre av bomullsfarmerne Nell og Diamond Helm, så var unge Helm tidlig utsatt for musikalsk påvirking. 40-tallets omreisende musikere satte sterkt preg på ham, og hans første musikalske minne i så måte var en konsert med Bill Monroe når han var 6 år gammel.

Han fikk også med seg Johnny Cash, Carl Perkins og Elvis Presley live, mens de fortsatt var Sun-artister. Og naturlig nok alt som fantes av musikk i området, både lokale og reisende artister.

Når han var 12 startet han bandet “Lavon and Linda”, sammen med søsteren, og da som vaskebalje-bassist. Etterhvert tok han navnet “Levon”, traff Ronnie Hawkins, havnet i Canada som bandleder for “The Hawks” – og møtte resten av gutta som ettehvert skulle bli Verdens Beste Band.
The Band.

Levons historie er utrolig mangfoldig og interessant, og det finnes et utall gode dybdeartikler om mannen, myten og faktaene.

Boken “This Wheel’s On Fire” er på det sterkeste anbefalt, det samme er filmen “Aint’ In It For My Health“.

Idag skal vi bare høre på noen av låtene hans, og minnes den utrolige musikeren og gentlemannen Levon Helm…

Forrige artikkelMark Erelli – For A Song
Neste artikkelChris Stapletons video retter søkelyset på mental helse
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here