To av mine favoritter på Americana-scenen går i studio sammen i desember i år. Det blir et møte mellom to av de aller beste låtskriverne i bransjen og et av de aller beste bandene som er ute på veien.

American Aquarium og Jason Isbell møtes i studio i Muscle Shoals i Alabama, der Jason Isbell tar jobben som produsent. Det nye albumet som har vært planlagt omtrent siden “Small Town Hymns” kom ut i 2009 er ventet på nyåret.

Isbell ba selv om å få produsere et album med American Aquarium, etter at han og vokalist BJ Barham ble kompiser når de turnerte sammen.

Barham forteller at Isbell selv kom med forslaget når de satt på bar i Raleigh der bandet har sitt utspring. Han spurte “When are you gonna let me produce one of your albums?”. Barham som gjenkjenner en god plan når han får den servert var kjapp til å svare “How about the next one?”.

Planen var at de først skulle  i studio i desember i fjor, deretter i løpet av sommeren i år. Men både American Aquarium og Jason Isbell har tight schedules som det heter på andre siden av den store fjorden, så opptakene er nå omsider spikret til desember 2011.

Jeg har fått tillatelse fra bandet til å legge ut et par live-versjoner av helt nye låter som står på innspillingsplanen i desember.

Dette er opptak fra Jacksonville den 9. juli i år.

Først og fremst den fantastiske “Saint Mary’s”. En låt som i følge Barham handler om å bo i en by og strengt tatt ha det bra helt til klokka er 02.30 på natta, og man seriøst begynner å lure på hva man gjør med livet sitt.

“We’re all just dreamers, 
reaching for disasters” 

“Saint Mary’s”:
[media id=315 width=650 height=20]

De to neste låten er “Cape Fear River” og “Lonely Ain’t Easy”. Legg merke til introduksjonen av “Lonely Ain’t Easy” på slutten av “Cape Fear River”.

Låten handler om skilsmissen til bassist Bill Corbin. Han giftet seg ved en feiltagelse, som det hevdes i introduksjonen, og kvinnen i forholdet får virkelig høre det… enjoy!

“Cape Fear River”:
[media id=314 width=650 height=20]

“Lonely Ain’t Easy”:
[media id=313 width=650 height=20]

Forrige artikkelBack Porch Mary – Life Is Now
Neste artikkelHidden Pictures – Synchronized Sleeping
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here