fbpx

Vintage Trouble – The Bomb Shelter Sessions

Vintage Trouble Bomb Shelter Sessions

Min gode venn Jo Inge dro til London på festival, der den stakkars mannen blant annet ble utsatt for Bon Jovi. Men tekstmeldingen som fulgte sa noe i retning av at “45 minutter med Vintage Trouble var verdt hele billetten alene”. Man ble automatisk interessert, for av og til så hører mannen forskjell på god og dårlig musikk. I dette tilfellet har ørene vært korrekt slått på, for Vintage Trouble er et rivjern av et band som virkelig kan å levere på scenen!

De har vært oppvarmingsact for Bon Jovi på Englandsturnéen, og jeg vet ikke hvor smart det er å ha et band som er bedre enn hovedbandet som oppvarming. Men siden de har Doc McGee som  manager så har det vel noe med saken å gjøre. Han var jo ansvarlig for å gjøre både Bon Jovi og Mötley Crue til de bandene de er idag.

Uansett så får de i hvertfall verdifull erfaring, og etter å ha hørt platen og sett en del videoer på YouTube så er det tydelig at dette bandet er et LIVEband som virkelig kommer til sin rett på scenen.

Dette er blues, soul og rythm and blues slik det var MENT å spilles. Slik det hørtes ut når Marvin Gaye, Otis Redding, Aretha, Ike & Tina, Sam & Dave og rett og slett alt som kom ut på Motown var det tøffeste og hotteste på denne kloden.

Bandet har holdt sammen i knapt 10 måneder, men har allerede bygget seg opp et meget godt rykte etter energiske opptredener på hjemmebane i Los Angeles.

Vi får elementer fra Motown, mikset med litt Jimi Hendrix (!!) og med en frontmann som kan virke å ha vokst opp med videoer av James Brown på kontinuerlig repeat.

Rapportene fra USA og fra turnéen i England (og spesielt konserten i Camden som virker å ha vært legendarisk) er overstrømmende. Alle snakker om en energi fra scenen de aldri har sett maken til, og uttalelser som “Vintage Trouble has brought music back into the 21st century” sier vel sitt.

Platen er spilt inn på gamlemåten, altså live i studio – og det merkes på energien som gjennomsyrer hele bandet og hele produktet. Og den er innspilt bare to måneder etter at bandet ble etablert og satte igang med øvinger og livespilling.

Fra singelen “Blues Hand Me Down” fyrer igang på alle pluggene så er det tydelig for oss alle at vi er i helt spesielt selskap, og at disse gutta mener alvor. Så tar de turen gjennom store deler av Motown-historien, og på veien gir de oss det som uten tvil er en av de beste låtene fra 2010; “Nobody Told Me”.

Dette er platen du kjøper hvis du skal imponere damene i sommer. Den fungerer til absolutt alt, og kan virkelig anbefales til rolige dager i hengekøyen. Eller på stranden. Eller ikke like rolige netter på soverommet.

(Plata hører du på Spotify. Plata er pr. nå umulig å oppdrive på cd, da den kun har blitt produsert som CD-R på forespørsel – men har offisiell release i England i slutten av juli. Den blir da mulig å kjøpe på nett.)

EDIT: Plata kan nå forhåndsbestilles på Amazon.com

EDIT: Plata kan nå kjøpes overalt, f.eks hos Platekompaniet eller høres på Spotify.

Takk til Jo Inge for oppdagelsen, og sørg for å hive dere på nett og følg dette bandet – det er garantert ikke siste gang vi får høre fra Vintage Trouble!

English translation is available HERE

Se “Nobody Told Me”:
[media id=278 width=650 height=418]

Se “Blues Hand Me Down”:
[media id=279 width=650 height=418]

Siste artikler

Lest dette?