fbpx

Bergenfest 2011

Det er like før det braker løs på det jeg vil påstå er Norges beste musikkfestival, nemlig Bergenfest. Det er så mange små og store godbiter på programmet i år at jeg vil slite med å få med meg halvparten av det jeg skulle ønske – både økonomisk sett og logistikkmessig.

Men litt skal man jo klare å få med seg, og planen er at det skal komme litt anmeldelser og omtaler her på bloggen. Er man riktig heldig så kan det jo vanke et intervju eller to også.

Her er uansett noe av det jeg planlegger å få med meg, og som jeg glatt anbefaler til andre. Festivalen starter allerede på onsdag, der Joan Baez hadde vært noe å få med seg – men økonomien tilsier at festivalen starter på fredag for min del.

FØRST og fremst må vi nevne festivalens absolutte høydepunkt: Jason Isbell & The 400 Unit.

Jason kom ut med platen “Here We Rest” for en ukes tid siden, og den vil  uten tvil bli stående igjen som en av årets beste plater.

Han spiller to konserter i Bergen, en på fredag og en på lørdag – så her skulle alle klare å få med seg minst en. Jeg planlegger å se en og en halv.

Begge konsertene går under dagspassene, så her er det mye musikk for pengene.

Først fredag:

Utenfor dagspasset er Sufjan Stevens på fredag det som kan anbefales, selv om jeg har måttet prioritere denne vekk.

Joe Bonamassa finner man i Peer Gyntsalen i Grieghallen på fredag, som “oppvarmer” har han Lars Haavard Haugen på samme scene.

For min del starter nok kvelden heller på The Handsome Family, som er tidlig på plass på Hotell Norge, allerede klokken 19.00

Andre godbiter denne kvelden er Giant Sand på Hotell Norge, og The Duke & The King på Verftet. Den siste går jeg dessverre glipp av da den er satt opp samtidig som Jason Isbell på Kvarteret. Som er kveldens absolutte høydepunkt!

Er man heldig så kan man etterpå rekke å få med seg litt av settet til Ida Jenshus på Hotell Norge, som går på scenen 01.00.

Over til lørdag:

Lørdag kan man gjerne starte på toppen av Ulriken, der man får fri adgang med banen hvis man har dagspass. Det samme gjelder forsåvidt også på fredag. Der oppe er det U.T.E.P.I.L.S. fra 12-14, med gjester og musikk både fredag og lørdag.

Husk også P.I.L.S. på Hotell Norge mellom 17 og 19 hver dag. I alle år har det vært dagens høydepunkt på festivalen, der man aldri vet hva som vil skje, eller hvem som vil dukke opp som gjester.

Otis Gibbs er på plass i baren på Garage lørdag, og så blir det springmarsj til Ole Bull scene for å se litt av Imelda May ELLER til fantastiske Logen for å se slutten av Jason Isbells sett. Los Lobos går på scenen på Ricks rett etter at Isbell er ferdig klokkken 22.00, og det kan være smart å være tidlig på plass, for der blir det trangt.

Kurt Wagner og Cortney Tidwell spiller på Hotell Norge i halv ellevetiden på kvelden, og ved midnatt er det Slim Cessna’s Auto Club på samme sted, men en etasje ned.

Vidar Busk er forøvrig tilbake bak gitaren, og kan treffes på Ricks en halvtime etter midnatt.

Og nå er det snart natt, og jeg har allerede hoppet over en haug artister som Los Lonely Boys, Raphael Sadiiq, Kelly Joe Phelps og Real Ones.

Loudon Wainwright III spiller på Hotell Norge lørdag, utenfor dagspass – men han er vel verdt pengene og anbefales på det absolutt sterkeste.

Søndag er det Emmylou Harris, og tidenes beste avslutning på en festival.

Husk at det meste av følgende situasjoner vil oppstå:

* Det er aldri noe som går etter planen
* Artister er seine på scena
* Artister nekter å gå av scena til korrekt tid
* Artister er så bra at du dropper å løpe videre
* Du møter sabla kjekke folk og artister som du blir stående og snakke med og glemmer neste konsert.

Det viktigste er å ha det gøy, og drikke nok vann… for løpingen mellom utestedene tar på for innbarka konsertgjenger uten fysisk form…

Og hold øye med www.bergenfest.no for programendringer! De kan komme på kort varsel.

Siste artikler

Lest dette?