Foto: Amund Myrstad

Offisiell turnéstart for de gjenforente herrer i The Rainmakers gikk av stabelen i Katakombene i Skien. Etter et par oppvarmingsjobber de siste dagene, der de har gjort en liten sak på Høyskolen i Oslo, in-store på Big Dipper, intervju og livespilling på Herreavdelingen – og en privat gig på en låve – så var Bob, Rich, Pat og Jeff klar for å spille for utsolgt hus i Skien.

Min gode venn Amund Myrstad var tilstede, og har levert både bilder og rapport. Keyboardisten i Billy Bob’s Backyard Barbeque Bunch er vanligvis en mann av få, men velvalgte og velformulerte ord – så når nattens tekstmelding ganske enkelt lød «Og du store allverden!» – så var det ikke vanskelig å skjønne at dette hadde vært levering!

Vi lar Amund selv fortelle:

Sted: Katakombene, Skien
Publikum: ca 250 (utsolgt)

Paal & Paal (Flaata & Jensen) varmet opp publikum med gitar-blues/americana i 40 minutter, før Rainmakers-gutta ble
klappet forventningsfullt opp på scenen.

Rainmakers satte igang med fullt trøkk på låt nr 1 «Rockin’ At The T-Dance», og da de fulgte på med «Downstream» og «Let My People Go-Go» var publikum helt med – og forble det i en nesten to timer lang konsert. For konserten var langt fra ferdig da Bob presenterte bandet mot slutten av
gjennomspillingen av hele debutalbumet.

Del to av konserten var en fin blanding av låter fra den siste plata og de mest kjente låtene utenom førsteplata. Stemningen var
elektrisk da de dro en «4 på rad» med favorittsanger:
«Small Circles», «Shiny Shiny», «Spend It On Love» og «Hoo Dee Hoo».

Bob & co så ut til å storkose seg under hele konserten, og var ikke vanskelig å be om ekstranummer. Først tok de «Turpentine» à capella, før de ønsket fansen god sommer med «One More Summer».

Lyden var perfekt (glimrende lydmann i et vanskelig murvegglokale), publikum var eksemplarisk, og konsertgjengere på resten av turneen kan 
virkelig glede seg!

Settliste:
Rockin’ At The T-Dance
Downstream
Let My People Go-Go
Doomsville
Big Fat Blonde
Long Gone Long
The One That Got Away
Government Cheese
Drinkin’ On The Job
Nobody Knows
Information

Given Time
Small Circles
Shiny Shiny
Spend It On Love
Hoo Dee Hoo
Like Dogs
Lakeview Man
Another Guitar
Reckoning Day
You Remind Me Of Someone
Missouri Girl
Wages of Sin
Width Of A Line

Turpentine
One More Summer

(Alle foto: Amund Myrstad)

Oppvarming ved Paal og Paal:

Foto: Amund Myrstad

The Rainmakers:

Foto: Amund Myrstad

Foto: Amund Myrstad

SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: BJ Barham – Lonely Ain’t Easy
Neste artikkelThe Rainmakers- Fåvang, 26.03.2011
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here