Robert Larisey Nights Take Forever

Platen «Nights Take Forever» fra Kandaiske Robert Larisey er en riktig godbit av en plate. Han er en tradisjonell singer/songwriter som synger som Todd Snider anno 1994, og skriver som… Robert Larisey.

Det er ikke mye jeg vet om Robert Larisey, annet enn at han etter sigende er ganske så skremmende. På hvilken måte vet jeg heller ikke, men det er en ting som er tydelig fra tekstene hans – det er at enten har han LEVD eller så er han en av vår tids dyktigste diktere.

Platen er gitt ut på Brock Zemans Mud Records, og der stopper strengt tatt informasjonen.

Da får heller låtene snakke for Larisey, og det gjør de virkelig.

Fra den tankefulle «Wishful Thinking» setter platen igang så merker vi at dette er nok en godbit fra Canada.

 

Og når countrytaktene kommer på «Fiddle n’ Bass» så er man kjapt overbevist om at Larisey faktisk har noe å melde.
Han våkner opp, og dama er i ferd med å pakke sakene sine for å stikke. Det har tydeligvis blitt for mye… av alt. Hun tar likevel en aldeles unødvendig brutal hevn…

In the back of that old Pontiac, ain’t just her clothes
She took my Willie Nelson tapes, I play when I’m alone
I can’t see tomorrow, and I can’t go home
Little too late, a fiddle and a bass, make a hurtin’ country song

Han gir oss også et innblikk i ting han har bedrevet, og det er tydelig at Larisey har vært rundt kvartalet mer enn en gang. I «Stone Walls» starter han med:

Got a little drunk, got a little high
Did a little time, didn’t blink an eye
Got a little lost, got turned around

Det er etterhvert tydelig at Larisey må ha tilbrakt en del tid på den skrå delen av skråplanet, og menneskene han har møtt i den perioden av livet sitt har satt et sterkt preg både på ham og på tekstene hans.

Han har dessuten så mange historier å fortelle at vi blir sittende å høre etter for å finne ut hvor han nå vil ta oss med.

Jeg kan ikke annet enn å rett og slett anbefale det som er en glitrende plate. Høydepunkter ved siden av de som er nevnt er «3 Squares A Day», countrylåten «Storm Windows» og «Whiskey Plowboy».

Robert Larisey er ikke bare en dyktig melodimaker, han er også en historieforteller av rang. Og fortjener DIN oppmerksomhet!

KjøpCDBaby eller iTunes. Lytt på Spotify.

Hør «Fiddle & Bass»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Hør «3 Squares A Day»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

SHARE
Forrige artikkelVideo: The Wailin’ Jennys – One Voice
Neste artikkelVideo: The Jayhawks – I’d Run Away
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here