…mens vi venter på Thinkerbell II…

For en tid tilbake la Musikkbloggen ut en anmeldelse av platen “Thinkerbell” under headingen Frem Fra Glemselen. Det viste seg i ettertid at dette (heldigvis) var en plate som er alt annet enn glemt, og tilbakemeldingene har vært mange om akkurat denne platen.

Og for noen uker siden dukket plutselig bekreftelsen opp om at Vibeke & Jørn hadde bestemt seg for å være Thinkerbell igjen, og faktisk hadde spilt inn platen som nå har blitt til “Thinkerbell II”.

Mandag 7. mars er releasedato, men allerede NÅ kan du høre singelen, “Lost and Found” her hos Musikkbloggen.

[media id=126 width=650 height=20]

Mer info finner du hos Nordic Records.

Jubelen står i hvertfall i taket hos denne bloggeren, da både Vibeke Saugestad og Jørn Christensen er godt plassert på min toppliste over norske favorittartister – og den forrige platen, “Thinkerbell” er tilsvarende populær. Og låten “Lost and Found” er den fineste norske singelen jeg har hørt siden The Margarets ga ut “Rubber Rubbish” en gang i forrige århundre.

I sakens anledning var det på sin plass å ta en prat med Vibeke Saugestad:

Er det noen spesiell årsak til at Thinkerbell plutselig rører på seg igjen, etter ha vært stille i så alt for mange år?

– Opprinnelig var tanken at dette skulle være et engangsprosjekt. Men gjennom årene som er gått, har det dukket opp låter på hver vår kant som har vært umiskjennelig Thinkerbell, så tanken på å gi ut en plate til har vært i emning en stund. Men siden vi er så pass travle på hver vår kant, har det altså tatt 12 år. Jeg har også hatt inntrykk av at mange venter på en ny plate, og det er jo hyggelig. Så får vi håpe de liker Thinkerbell anno 2011.

Jeg leser at du beskriver tanken bak den første platen som “Verden trenger en plate å sovne til”. Hvordan vil du beskrive Thinkerbell II sammenlignet med den første platen ?

– Dette er en lysere, litt lettere plate. Kanskje mer vår enn høst. Men det er likevel umiskjennelig Thinkerbell, karakterisert av min stemme, slik jeg synger i dette prosjektet, og ikke minst Jørns gitarspill, produksjon og koring, som har en veldig sterk identitet.

Hvordan er arbeidsfordelingen denne gangen? Sist skrev jo du veldig mange av tekstene.

– Vi har skrevet fem låter hver, og jeg de fleste av tekstene, men ikke alle. Noen av Jørns låter hadde ferdig tekst, andre har jeg bygget videre på eksisterende tekster.

Forrige plate bar jo også delvis preg av en tekstforfatter som kanskje var… la oss kalle det “oppgitt” over et spesifikt eksemplar av det andre kjønn. Hvor har inspirasjonen til tekstene kommet denne gangen?

– Du må huske på at jeg var 23 år da forrige plate kom. Så de tekstene er muligens noe mer “dagbokpreget” enn på den nye platen. Eller kanskje ikke… Disse låtene og tekstene er jo blitt til gjennom ti år, så de har veldig forskjellige inspirasjonskilder.

Er låtene skrevet spesifikt med Thinkerbell i tankene, eller er det ting som har blitt til overs fra dine egne soloprosjekter?

– Jeg skriver sjelden låter med noe spesielt prosjekt i tankene, det som kommer, kommer, liksom, men man hører fort om låta hører hjemme i soloprosjektet, Thinkerbell eller for den saks skyld, Twistaroos.

Er det med noen gjester på platen, eller er det du og Jørn som gjør alt ?

– Vi har brukt det samme teamet som spilte med oss live etter første plate til innspillingen av denne, Anders Engen på trommer, Jørund Bøgeberg på bass og litt andre strengeinstrumenter og Paulin Skoglund Voss på cello. Ellers er jo Jørn en multiinstrumentalist, og jeg klimprer litt piano her og der…

Vil vi være så heldige å se dere på turné i Norge, utover den planlagte konserten i Oslo ?

– Vi skal gjøre to langhelger i forbindelse med plateslipp, som er 7. mars. Siste helg i mars og første i april. Hvor har jeg ikke helt oversikt over ennå. Den bookes i skrivende stund. 🙂

Takk til Vibeke Saugestad

Forrige artikkelStor konkurranse – vinn platepakke!
Neste artikkelTodd Snider – The Storyteller
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

2 COMMENTS

  1. Da er deg jaggu bra at februar ikke har så mange dager, sånn at ventetiden frem til 7. mars blir kort, for denne platen gleder jeg meg til!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here