Høsten er ubønnhørlig på plass her på berget. Og for de av oss som ikke er så veldig glad i ute, og spesielt ikke når det er kaldt og vått, så passer det bra å sitte inne med en god bok og sjeldent god musikk på øret. En av de beste høstplatene jeg vet om er platen “Thinkerbell”.

Thinkerbell var et (foreløpig) one-off prosjekt med bloggfavorittene Vibeke Saugestad og Jørn Christensen.

Platen består av 11 fantastiske låter med herlig, rolig stemning som er skapt for en våt og kald høstsøndag i godstolen.

Nydelig gitararbeid og utsøkt produksjon fra Jørn Christensen, og noe av det beste vokalarbeidet Vibeke Saugestad har levert til nå i sin karriere. Stemmen henne er som skapt for denne platen og stemningen den skaper er strålende. Gitarene til Jørn underbygger hele veien vokalen perfekt, og disse to hovedinstrumentene spiller opp mot hverandre gjennom hele platen med all mulig respekt for den andres styrker. Sammen skaper det et lybilde som gjør at man slapper av og henfaller til et drømmeaktig landskap der man blir holdt i hånden og loset trygt på veien gjennom høsten.

ThinkerbellDet er melankolsk, det er vakkert, det er drømmende og det er hele tiden en gjennomført stemning. Platen er laget som en helhet, og den må høres som en helhet. Lydbildet er skåret til beinet, og det er kun de aller viktigste elementene som er igjen for å skape den stemningen vi får tildelt. Tekstene er jevnt over meget gode, og Vibeke er sjeldent utleverende i disse låtene. Og som hun sier i et nettintervju i anledning platen “Jo det var en gang en fyr som ga meg skikkelig masse inspirasjon, og det skinner sikkert innmari igjennom i tekstene”

Og det merker vi jo allerde i første låt, “Here Tomorrow”:

I was hurt
Once I thought it was you
Couldn’t see the bond
between us
Once I thought it was you

Og i “Velvet Days”:

I know why now
I was escaping
Out of summer
Out of the happy way

Oh I tried to stay
All those velvet days
All I ment to say to you

Så hvis du sliter med å godta at høsten er her, og på grensen til å gå over i vinter – så sett deg ned med favorittpleddet, en kopp kakao og se ut på det gule løvet som faller av trærne mens du hører på denne platen.

Den gjør ikke årstiden lysere, men den gjør mørketiden enklere å akseptere.

For the record, så har jeg hørt at denne platen også passer aldeles utmerket på soverommet…

Kjøp platen på cd på Platekompaniet (59 spenn), eller på MP3 samme sted (79 spenn).

Hør “Caller”:
[media id=98 width=650 height=60]

Forrige artikkelDvergeuken 2010 – Ved Siden Av Kjøkkenbordet.
Neste artikkelVideo fra Dvergenes 30 års jubileum
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

3 COMMENTS

  1. Denne plata er bare så utrolig fin. Får lyst til å lage en helt lik en selv, men det går jo ikke, når den allerede er laget og er så fin. Fillern.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here