fbpx

Ny plate fra Robbie Robertson

Det er hele 13 år siden Robbie Robertson ga ut sitt forrige soloalbum. Og etter min mening 20 år siden han ga ut sin forrige gode plate.

Det er 35 år siden han sluttet i The Band, men dette er faktisk bare hans 6. soloalbum.

Det er jo allment kjent at Robbie Robertson var den minst sympatiske i The Band, noe både Levon Helms biografi og en del andre artikler man finner rundt om på internett skulle vitne om.

Kombinert med nylige hendelser på “The Bands” Facebookside, så viser det til en litt spesiell innstilling til arven han anser seg som forvalter av.

Likevel – det er umulig å komme forbi det faktum at Robbie Robertson var en fantastisk låtskriver. Som de andre i The Band så var også Robbie Robertson best når han var en del av kollektivet THE BAND. Men han har ett høydepunkt etterpå, i platen “Storyteller”.

Og låter resten av det nye albumet “How To Become Clairvoyant” som låten vi får et forsmak av – så er dette Robbie Robertsons andre innertier i solokarrieren. Greit nok, låten “When The Night Was Young” låter som om den kunne sklidd rett inn på “Storyteller” – men av og til kan man ikke få for mye av det gode. I hvertfall ikke når det kommer til musikk.

Platen er på gaten 5. april, og Eric Clapton har skrevet flere av låtene sammen med Robertson – samtidig som han spiller på 6 av sporene.

Hør “When The Night Was Young” hos 429Records

Siste artikler

Lest dette?