Det er hele 13 år siden Robbie Robertson ga ut sitt forrige soloalbum. Og etter min mening 20 år siden han ga ut sin forrige gode plate.

Det er 35 år siden han sluttet i The Band, men dette er faktisk bare hans 6. soloalbum.

Det er jo allment kjent at Robbie Robertson var den minst sympatiske i The Band, noe både Levon Helms biografi og en del andre artikler man finner rundt om på internett skulle vitne om.

Kombinert med nylige hendelser på «The Bands» Facebookside, så viser det til en litt spesiell innstilling til arven han anser seg som forvalter av.

Likevel – det er umulig å komme forbi det faktum at Robbie Robertson var en fantastisk låtskriver. Som de andre i The Band så var også Robbie Robertson best når han var en del av kollektivet THE BAND. Men han har ett høydepunkt etterpå, i platen «Storyteller».

Og låter resten av det nye albumet «How To Become Clairvoyant» som låten vi får et forsmak av – så er dette Robbie Robertsons andre innertier i solokarrieren. Greit nok, låten «When The Night Was Young» låter som om den kunne sklidd rett inn på «Storyteller» – men av og til kan man ikke få for mye av det gode. I hvertfall ikke når det kommer til musikk.

Platen er på gaten 5. april, og Eric Clapton har skreve flere av låtene sammen med Robertson – samtidig som han spiller på 6 av sporene.

Hør «When The Night Was Young» hos 429Records

SHARE
Forrige artikkelFrem Fra Glemselen: Teitur – Poetry & Aeroplanes
Neste artikkelKasey Chambers – Little Bird
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here