fbpx

5 juleplater du IKKE trenger

 

Det er en bunke juleplater du seriøst IKKE må bruke penger på. Her presenterer vi fem av de absolutt lammeste juleplatene som har kommet på markedet. For the record, jeg har heldigvis ikke brukt penger på disse, men heller benyttet meg av internetts fine “prøv før du kjøper” funksjon.

 

 

5. Maria Carey – Merry Christmas I & II.
Alvorlig talt, at ikke noen forlengst har fratatt denne brekebøtten stemmen vitner bare om en total handlingslammelse hos amerikanske myndigheter (som jeg antar fortsatt er ansvarlige for det deres undersåtter deler med resten av verden?)
Hyling og julesanger går IKKE overens!
Det peneste jeg kan si er at coveret på eneren er ganske pent, toeren er ikke like pent. Dette er så verdiløst som det er mulig å få blitt. Styr unna. LANGT unna.

4. Jingle Cats – Meowy Christmas
Hva var det jeg nettopp sa?
Hyling og julesanger går IKKE overens.
Alvorlig talt! Det VERSTE er at det finnes flere i denne serien. “Jingle Dogs” og “Jingle Babies”.
Det skulle hverken vært lov eller mulig…

3. Christmas On Death Row
Dette er EKTE Gangsta’ rap…
Det er noe seriøst og grunnleggende feil ved å koble ordene “Death row”, “explicit content” og “christmas”. Denne solgte etter sigende 200.000 kopier.
Hvorfor og hvordan er for meg fullstendig uforståelig…

2. David Hasselhoff – The Night Before Christmas
Skyt meg. Skyt meg nå!
Alvorlig talt. Don’t Hassle The Hoff er en ting, men Hoff, Please Don’t Hassle The Christmas!
Dette er den ultimate drepen for enhver julesteming.
Dette er faktisk den ultimate drepen på ALT av stemning.

1. Kurt Nilsen – Have Yourself A Merry Little Christmas
Kurten gikk ut med høye kneløft i media og hevdet at det ikke fantes økonomiske motiver bak utgivelsen av denne juleplaten. Samtidig gikk han ut og fortalte at han stadig bekymret seg for at karrieren når som helst kunne være over.

Og når man har slike bekymringer så er det smart å sende ut en juleplate på markedet, for er det noe Nick Hornby har lært oss med boken “”About a Boy”, så er det at julesanger lønner seg.

For ingen skal få meg til å tro at ikke Kurt og Karlsen gjør dette for å få klingende mynt i kassa på tampen av en Idolkarriere som forlengst har passert sin “best før” dato. Platen lanseres jo til gibort-pris på Rema1000, samtidig som den selges for nesten 100 kr mer i platebutikkene. Alt for å nå ut til flest mulig på desperat jakt etter en panikk-presang.

For dette er venstrehåndsarbeid så det holder. Greit nok, KORK gjør som vanlig en strålende jobb – men Kurt er ingen Crooner. Og han snubler seg gjennom denne platen mens han hele veien virker både uinteressert og overprodusert.

Trist og fullstendig verdiløst, og det er egentlig litt synd. For Kurt har en god stemme – men jeg har siden jeg hørte ham på Hulen med Fenrik Lane for ca. hundre år siden ment at låtene hans er alt for svake. Så en plate med coverversjoner burde jo passe ham utmerket. Men først tror jeg han må ditche støtteapparatet sitt og finne seg selv, et musikalsk uttrykk og en god låtskriver. Tipper vi på at vi ser Kurt i Grand Prix neste år?

Nei alvorlig talt – kjøp heller en av platene fra vår liste over “10 juleplater du trenger“.

Siste artikler

Lest dette?