Det er stadig flere artister som jakter på nye inntektskilder nå når platesalget er i ferd med å stoppe opp. Konserter og effektsalg er stort sett den store inntektskilden. De siste 5-6 årene har folk som Barenaked Ladies og Gov’t Mule vært tidlig ute og solgt opptak av konsertene sine. Band som Franz Ferdinand, Depeche Mode og Todd Snider har også hevet seg på trenden i den senere tid.

Og nå gjør altså den største av dem alle det samme. For tre dager siden mottok en av verdens største bootlegsider mail fra Websheriff om at man ikke lengre har stilltiende aksept for å dele bootlegs med Bob Dylan på disse bootlegsidene.

Den første offisielle bootlegen var en Dylan-LP og i alle år har Dylan vært den mest ettertraktede bootlegartisten på markedet. Samtidig har det vært helt klart hos flere sider som deler bootlegs på den måten det skal gjøres – gratis, og ikke til blodpriser på eBay, at alle artister som selv ber om å bli svartelistet blir nettopp det. Det har aldri kommet en lyd fra Dylan og hans management, såfremt alt foregår gratis mellom entusiaster.

Nå er disse dagene over, for bootlegs og liveopptak skal om kort tid finne sin rettmessige plass på bobdylan.com

Det blir spennende å se hvilken måte de vil markedsføre dette på, og hva de velger som format, pris og forretningsmodell. Når en så stor artist gjør dette, så vil det garantert legge føringer for bransjen.

Mange andre artister velger for eksempel å selge såkalte «downloadcards» på konsertene sine. På samme måte som med kodekortene som følger med LPer, så får man et kort med en kode og kan så laste ned konserten alt fra noen timer til noen dager etterpå.

På mange webforum der dette diskuteres så frykter man at dette får den vanlige «Sonykvaliteten» som Dylan gjerne har fått de siste årene. Istedenfor opptak fra miksepulten så frykter man at det blir brukt publikumsopptak, og at utleggingsfrekvensen blir like sporadisk som den gang de la ut enkeltlåter på bobdylan.com. Det ble lengre og lengre mellom godbitene.

Som en vis mann en gang sa; «Time vill sjåvv!»

SHARE
Forrige artikkel10 juleplater du trenger: 10. Ringo Starr – I Wanna Be Santa Claus
Neste artikkel10 juleplater du trenger: 9. Koret på Botsen & Henning Kvitnes – Bortkomne Julestjerner
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here