Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Caitlin Cary (Whiskeytown, Tres Chicas) og Matt Douglas (The Proclivities). Begge tråkket sine musikalske småsko i Raleigh i North Carolina, og ble etterhvert kjent på grunnlag av felles plattform i musikken.

Dette prosjektet, som har  endt opp med EP-en de kaller «Caitlin Cary and Matt Douglas are The Small Ponds» – fokuserer på låter og felles låtskriving. Lydbildet på plata er stort sett rolig pianokomp og en akustisk gitar i bakgrunnen. Hovedfokuset er de to stemmene som presenterer låtene og tekstene på utsøkt vis. Caitlin har selvsagt fela fremme på en låt, noe annet skulle jo virkelig tatt seg ut.

Stemmene til Douglas & Cary matcher hverandre på glimrende vis. Douglas har mye av spekteret som Ryan Adams brukte i Whiskeytown, og en del av harmoniene minner om de roligere låtene Adams og Cary gjorde sammen.

Dette er 5 lavmælte og ytterst pene låter som varmer på mørke vinterkvelder. Tekstene er gode, og har en litt underfundig svart humor liggende i bunnen. Dette er rett og slett to glitrende låtskrivere som fikser å skrive låter sammen.

De satser ellers på å få spille litt for folk, og spiller en del konserter for tiden. De har da litt større og fyldigere lydbilde live – da de stiller med fullt band i ryggen. Som de sier så liker de duo-konseptet, der de ellers kan invitere med seg de som de ønsker til enhver tid.

Hold ørene åpne, vi kommer nok til å høre mer fra disse to…

Kjøpes på Amazon.co.uk

Hør «Gypsy Cards»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Hør «Horse On A Bus»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

SHARE
Forrige artikkelFrem Fra Glemselen: Nadja Petrick – April Fool
Neste artikkelFrem Fra Glemselen: Todd Snider – Songs For The Daily Planet
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here