fbpx

Frem Fra Glemselen – Barenaked Ladies – Rock Spectacle

Joda, jeg hører på popmusikk også jeg – og da velger jeg meg mer en gjerne en av platene til Barenaked Ladies. Og den jeg spiller oftest er den fantastiske liveplaten “Rock Spectacle”.

Dette kanadiske bandet har i årevis levert fjonge små poplåter til en rekke filmer og tvserier, foruten å gi ut herlige plater – ofte med rasende morsomme låter. Aller mest kjent er de nok for introlåten til “The Big Bang Theory” og bidrag til serier som “King Of The Hill” og “Two Guys, A Girl and a Pizza Plaze”.

Siden hovedvokalist Steven Page sluttet i kjølvannet av narkoskandalen i 2009 så må jeg innrømme at min interesse for bandet ble litt svekket. For all del, de er fortsatt rasende flinke og lager flotte sanger med den lett gjenkjennelige Barenaked Ladies-sounden, men uten stemmen til Steven Page blir de hakket for ordinære for min smak.

Men her er de altså i 1996 og etter min mening på høyden av karrieren. Live var jo Barenaked Ladies et av verdens beste band, der de improviserte over sine egne og andres låter – mens de fløt på talent, sjarm og store doser humor.

Fra platen starter med den perfekte “Brian Wilson” så har de full kontroll på publikum. Brian Wilson er jo også så begeistret for denne låten at han ofte spiller den over PA-anlegget før sine egne konserter.

“Lying in bed just like Brian Wilson did
Well I’m lying in bed just like Brian Wilson did.”

Ellers kommer godbitene på rekke og rad, “Jane, “When I Fall” og ikke minst “What A Good Boy”.

To av høydepunktene, både på platen og i karrieren får vi i “The Old Apartement”, en hysterisk låt (og video) der jeg-personen bryter seg inn i sin gamle leilighet for å se hvordan de som bor der nå lever.

“Broke into the old apartment
This is where we used to live
….
Why did you paint the walls?
Why did you clean the floor?
Why did you plaster over the hole I punched in the door?
….
Why did you keep the mousetrap?
Why did you keep the dishrack?
These things used to be mine
I guess they still are, I want them back”

Og vi må selvsagt ikke glemme storhiten “If I Had 1.000.000$” – som er en av låtene der de alltid improviserte tekst, særlig på snakke-delen…

Originalen (Fra “Gordon”):

[media id=137 width=650 height=20]

Og her i en live-versjon med noen som i hvertfall ligner på Garth Hudson, der de også improviserer over “The Weight”:

Hvis du liker det du hører, sjekk ut “Rock Spectacle” eller “Gordon” fra 1992 og “Born On A Pirate Ship” fra 1996, eller ganske enkelt samleplaten “Disc One” fra 2001.

Siste artikler

Lest dette?