Siden slutten av 70-tallet har Wilmer X vært store i Sverige, og stort sett totalt ukjente i Norge. Noe som er forholdsvis uforståelig, men den svenskeimporten Norge i all tid har hatt av svenske band, og når man tar hensyn til at Wilmer X er et av de tøffeste rockeband i verden…

I 1988 ga Wilmer X ut platen Teknikens Under, som vel ble den største «hiten» deres i Norge. Det var ihvertfall fler enn 20-30 innbitte fans som hørte om platen før Wilmer X atter inntok sin posisjon som kult-helter i Sverige, og som totalt ukjente i Norge.

Utover 90-tallet og på starten av 2000-tallet ga bandet ut en rekke plater – deriblant en god del samleplater, et tydelig tegn på at kanskje ikke alt var som det skulle på den kreative fronten.

I 2003 kom «Lyckliga Hundar», som var «så där» som våre svenske venner ville sagt. I kjølvannet av denne platen sluttet også to av medlemmene som hadde fulgt bandet lengst. Og ryktene om at Wilmer ville bli oppløst dukket opp.

Men våre skånske venner ville det annerledes, og Wilmer X gjenoppstod som en kvartett, og ga så ut platen «13 Våningar Upp» i februar 2005.

Og fra platen starter med feit motorlyd i låten «Blind Manns Bluff» gjennom 13 sinnsykt heftige Rythm’n Blues- (EKTE Rythm’n Blues, ikke dette nymotens R’n’B tøyset), Boogierock- og Rock’n’Roll-låter leverer Wilmer X sin kanskje sterkeste plate noen sinne.

Kjennetegnet til Wilmer X er bevart i de to frontfigurene Nisse Hellbergs skånske vokal, og Jalle Lorenssons steintøffe munnspill.

Backet opp av en saftig rytmeseksjon og heftig gitartrøkk viser Wilmer X at de trolig er Nordens tøffeste band.

Jag målar ditt hus,
jag klippar din häkk,
jag svabrar ditt kjök,
jag skrubbar din potatis,
putsar ditt silver.

Tycker du om mig,
så visa lite till…

Jag får god god lust at gje dig,
god god lust at gje dig,
Alt jag har.

Akkurat nå ligger Wilmer X atter på is, mens Nisse Hellberg fokuserer på sin solokarriere. Men når som helst kan Wilmer X komme snikende frem fra det store intet…

Så folkens – se på Wilmer X som en erstatning for all den katastrofale dansebandmusikken Sverige har eksportert til Norge i årevis. Dette er oppreisning god nok! Løp og kjøp!
Hør «God God Lust»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

SHARE
Forrige artikkelMercury Motors – John Belushi og Kentucky Fried
Neste artikkelOld 97’s
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here