Bingham - Mescalito

Ryan Bingham flyter på en bølge av medgang for tiden, etter suksessen med musikken til filmen «Crazy Heart», der han skrev og synger tittellåten, spiller i filmen (det første innleide bandet til Bad Blake, Tony fra Tony & The Renegades som backer ham i bowlinghallen), og har en låt til med på sountracket. Tittellåten «The Weary Kind» har fått både Oscar og Golden Globe.

Men Bingham dukket opp på platefronten i 2004, da han etter flere år som okserytter på Rodeo ga ut platen «Wishbone Saloon». Etter en ny plate i 2006 – «Dead Horses», ble han i 2007 hentet til Lost Highway – og da kom den fantastiske «Mescalito» dinglende – produsert av Marc Ford, fra Black Crowes.

Bingham leverer glitrende Americana, og synger med en stemme som oser erfaring.
Bandet låter som ei kule, og spesielt slidegitaristen har mye å gjøre – noe som skaper hele grunnlaget for Binghams sound. Oppveksten i New Mexico og mange meksikanske venner har vel sitt å si for lydbildet han skaper. Og ikke minst for tekstene. Lydmessig kunne det vært et soundtrack til Cormac McCarteys  «Border Trilogy». Jeg får den samme stemningen i hodet når jeg hører denne plata som når jeg leste de to første bøkene i trilogien. Både hestereferansene er på plass i tekstene, tilknytningen til Mexico er der, han synger en og annen strofe på spansk, og man hører fra tekstene at de har beveget seg i det samme grenseområdet.

Låten «Bread And Water» er blitt en av mine favorittlåter, og resten av plata er neimen ikke spesielt mye dårligere. Bingham skriver steikandes gode tekster, og det er tydelig at han har opplevd litt på sine år som Rodeorytter.  Han høres ut som han har levd en stund, men er født i ’81, så teknisk sett er han jo fortsatt bare drittungen. Jeg vil anta at rufset i stemmen hans er et resultat av livet han har levd, slik er sjelden medfødt. Det gjør uansett at alt han synger om får en ekstra dimensjon, i det stemmen hans understreker det ved å høres såpass erfaren ut.

Dette er anbefalt stuff til ørene dine, løp og kjøp!

CD – Platekompaniet

MP3 – Platekompaniet

Hør «Bread And Water»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
SHARE
Forrige artikkelBergenfest 2010, dag 2: Fridagen…
Neste artikkelKonsertoppførsel
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here