fbpx

Fjording 2024

Alle sammen… TIL HALDEN! For fredag og lørdag deles Fjordingprisen ut, og Norsk Amerikanaforum byr på litt av en helg for americana- og musikkinteresserte.

Først og fremst er jo Fjording2024 en prisutdeling der man skal dele ut priser i følgende kategorier:

  • Årets Americana-album
  • Årets Americanalåt
  • Årets Americana nykommer
  • Årets Americanamusiker/produsent
  • Årets Americana ærespris
  • Årets internasjonale Americana-album

Den siste kategorien forstår jeg fortsatt ikke motivasjonen bak, men det får bli en annen diskusjon.

I tillegg til en prisutdeling spekket med liveopptredener og overraskelser, så får du et låtskriverseminar med Jeff Wassermann og Michael Westeon King som er gratis for medlemmer. Og etter min mening verdt hele turen til Halden om du har et snev av interesse for låtskriverkunst.

Men det hele starter allerede fredag kveld, med showcases fra Caitlin Palm, Margo, Martine Haugen og Jesse Tomlinson, Faberland og Ingvild Flottorp & Øyvind Blomstrøm.

Lørdagen byr da altså på låtskriverseminar men også et meget spennende seminar med Kristin Solli, Stian Vestby og Claudia Scott. Utgangspunktet her er forskningsartikkelen “Fra cowboy til nordicana: 70 år med countrymusikk i Norge” – ført i pennen av de to førstnevnte – fra henholdsvis OsloMet og Høgskolen Innlandet. En spennende artikkel som tar for seg countrymusikkens gentrifisering i Norge, og prøver å avdekke den sosiale tilknytningen – og ikke minst endringen siden 1950. Artikkelen anbefales, og det blir garantert en interessant stund i Kulturhuset i Halden.

Deretter går det slag i slag med konserter fra Oakland Rain, Country Cult, Roy Lønhøiden, Ruby Red & The Moonshine Brothers, Rockabilly Rebels og My Darling Clementine. Før det hele avsluttes med en skikkelig jamsession.

Du finner alt av informasjon på nettsidene til Norsk Americanaforum. Der kan du også kjøpe billetter (og det må være lov å si at det er regelrett gi-bort priser vi snakker om. 500 kr for absolutt alt fredag og lørdag. Du kan også kjøpe billetter til bare fredag eller bare lørdag. Uansett – gitt bort!)

Siste artikler

Lest dette?