fbpx

Norsk Amerciana Forum presenterer Fjordingprisen

Norsk Americana Forum har innstiftet Fjordingprisen. Den første prisutdelingen foregår i Halden lørdag 2. april, men Americanaforum byr på en hel, fantastisk festivalhelg med konserter på en rekke scener fredag og lørdag.

Fjordingprisen er den første norske rendyrkede Americanaprisen, motivert av det fremadstormende og internasjonalt anerkjente norske americanamiljøet – der artister som Malin Pettersen, Darling West og The Northern Belle har gått i bresjen for å rydde vei for norske americana-artister på utenlandske- og spesielt amerikanske scener.

Fredag er det oppvarming – og du kan se Embla & The Karidotters, Jack Stillwater, Rossman, Even Martinsen, Hege Brynildsen & Omar Østli, Ole Kirkeng, Ingvild Flottorp og Krissy Mary. Lørdag er det konserter med Benny Lee & Michael Barrett Donovan, Trym Hagalia, Jeffrey’s Reverie, Rebekka Lundstrøm & Kenneth Norum, Johan Berggren & Trøgstad Musikkompani, Trond Svendsen & Tuxedo, Jonas Brekke, Jesper Lindell, Vilde Bye og Sigvard Ødegaard.

Det er med andre ord en konserthelg vi ikke har sett maken til i americanamiljøet på mange år her hjemme.

Her finner du facebookevent med mer info.

Lørdag kveld deles så Fjordingprisen ut, og følgende artister er nominert:

Årets Album:
Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars: Stream of Consciousness
Malin Pettersen: Wildhorse
Hege Brynildsen: Blue Birds Black Knights
Johan Berggren: Ei hytte foran loven

Årets nykommer:
Ingvild Flottorp
Sweetheart
Rebekka Lundstrøm
Johan Berggren

Årets låt:
Darling West: Hey There
Sweetheart: Silver & Gold
Malin Pettersen: Arkansas
Johan Berggren: Mandag

Årets utenlandske album:
Bob Dylan: Rough & Rowdy Ways
James McMurtry: The Horses & The Hounds
Robert Plant & Alisom Krauss: Raise The Roof
Brandi Carlile: In These Silent Days
Rodney Crowell: Triage

I tillegg deles det ut priser for “Årets musiker/produsent” og “Æresprisen”.

Jeg må innrømme at jeg ikke helt forstår motivasjonen bak å dele ut en pris til et utenlandsk album, det føles litt sånn “alle gjør det, så vi må også” – men til gjengjeld så har Americanaforumet valgt å styre unna den største feilen Spellemannprisen gjør, ved å hardnakket sette opp separate kvinnelige og mannlige kategorier.

Vi oppfordrer til å fylle Haldens konsertscener denne helgen, og å støtte opp rundt Fjordingprisen – slik at Norge kan få etablert sin egen Americanapris som vet å verdsette det Spellemannprisen ikke plukker opp med sine odde kategorivalg.

Siste artikler

Lest dette?