fbpx

Singlefredag, uke2 – 2021

Vi er halvveis i 2021s første måned, og kan allerede ane konturene av et år som vil bestå av like deler kaos og optimisme. Det vi VET vil skje, er at en rekke fantastiske artister vil gi ut glitrende låter og grensesprengende gode plater. Og årets første singler viser oss at vi har mye å glede oss til.
Det er på sin plass med en kort liten oppsummering av noen av de låtene som har funnet plass i øret de siste ukene av desember og de første ukene av januar.

Aaron Lee Tasjan – Don’t Overthink it / Feminine Walk / Computer of Love

Vår kjære venn fra East Nashville slipper platen Tasjan! Tasjan! Tasjan! den 5. februar, og det vi har hørt så langt er at vår kosmiske cowboy skal grensesprenge nok en gang. Vi var så heldige å få være de aller første som fikk feste låten “Feminine Walk” til teip da han spilte inn video for oss i Nashville i 2019. Låten er nå klar for den nye platen, og er en av de tre singlene Aaron har sluppet i det siste. Og som jeg enkelt og greit ELSKER. Det kosmiske pop-soundet hans gjør meg bare glad og videoene han har laget er altså så herlige at det er en fryd. Den nye singelen “Don’t Overthink It” er bare deilig, med sine kosmiske gitarer, og både “Computer of Love” og “Feminine Walk” er nydelige eksempler på det vi har i vente. Jeg foretrekker kanskje den akustiske varianten av “Feminine Walk” vi fikk i Nashville, men soundet den har fått på plate er perfekt i den sammenhengen.

Heng med Aaron på Facebook. Han er mest aktiv på Instagram, så det anbefales å sjekke ham ut der.

Darling West – Intrepretations

Dette er ingen single, men det er min artikkel, så jeg bestemmer at denne likevel skal ha plass. Darling West har sluppet en tre-spors EP med coverlåter, inspirert av den herlige videoserien de har laget i hele fjor høst – der de alene eller sammen med venner slapp en video hver fredag med en coverlåt de tolket. Og heri ligger det jeg liker. De tolker låtene og gjør de så til de grader til sine egne. Gjennom høsten har jeg vel nesten uten unntak foretrukket Darlingenes versjoner foran originalene…

Favoritten på EPen er nok Totos “Pamela” som helt nedstrippet rett og slett gnistrer. Følg Darling West på Facebook for masse godt innhold i hverdagen.

Asbjørn Ribe – Et perfekt bål

Sørlandets basun har begått både giftemål og forplantning siden vi hørte fra ham sist, og den nye statusen som ektemann og far får naturligvis hulemannen, tøffingen og beskytteren frem i en enkel mann fra sørlandet – og på den nye platen som skal ut til høsten på SkiPop Records og Altenburg Skivbolag så har rett og slett Asbjørn tenkt å tøffe seg litt.

Jada, dere leste riktig. Ribe, bejublet for sin visepop, har tatt på seg skinnjakke, tatovert seg i ansiktet og skal rocke båten. Unntatt skinnjakke og tatovering. Og kan jeg bare få si at jeg simpelthen elsker dette?
Det svinger og er steintøft, og vi kan ikke annet enn å glede oss til platen.
Bare hør her! (Og følg Asbjørn på Facebook)

Embla and the Karidotters – Bergen Blues

Våre favoritter i det ferske Bergensbandet Embla and the Karidotters slipper låt #2 fra den kommende EP debuten, og den herlige countrylåten “Bergen Blues” er en historie om et ambivalent kjærlighetsforhold til hjembyen. “I don’t want to leave, don’t wanna stay” synger Embla med den mest perfekte countrystemmen vi har hørt her hjemme på mange år. Sjekk ut videoen vi lagde med bandet i fjor høst – og følg bandet på Facebook.

Karen Jonas – A Long December

Når vi først snakker om flotte countrystemmer, så slapp jo Karen Jonas sitt beste album i fjor, og Terje var mildt sagt i ekstase. Nå slipper hun singelen “A Long December”, som er en coverlåt av Counting Crows. Og den er noe av det fineste vi har hørt på lange tider. Følg Karen Jonas på Facebook. Låten er også på Spotify.

Vilnes – A Million Smiles

Min gamle kollega Eivind Vilnes er ute med en liten perle av en single som har fått tittelen “A Million Smiles”. Han har tatt på seg Jamie Cullum-hatten, og sammen med Yngve Leidulv Sætre i legendariske Duper Studios i Bergen har han laget en poplåt som er et lite steg videre i utviklingen for Vilnes. Et hakk mer voksent enn tidligere utgivelser. Utsøkt produsert, og anbefalt hygge på en kald januardag. Følg Vilnes på Facebook.

Baksia – Indianer

Da hedersmann Trond Halle døde i fjor så mistet dølarocken ikke bare fundamentet sitt – men også en kjernekar, entusiast og en musiker som verden neppe vil se maken til igjen. Hans medmusikanter i bandet Baksia fikk overta ansvaret for å forvalte Tronds musikkarv, og har i ettertid fullført og sluppet singler av hans siste innspillinger. Singelen “Indianer” er en melankolsk betraktning rundt fremskritt og hvordan det endrer både oss selv og verden rundt oss. Følg Baksia på Facebook.

Siste artikler

Lest dette?