Karen Jonas har siden debuten «Oklahoma Lottery» i 2014 levert fine og solide plater.
Dette er hennes femte plate og som vanlig har historiefortelleren Jonas levert prima vare.
Karen Jonas kommer fra Fredricksburg, Virginia hvor hun kombinerer låtskriving med morsrollen og aktiv turnevirksomhet.

Det sistnevnte gjerne i duoformat sammen med den eminente gitaristen Tim Bray. Bray har på sett og vis vært en slags rød tråd i hennes karriere. Det var han som lånte henne penger slik at hun fikk lagd sin første plate.

Årets utgivelse har Karen Jonas produsert sammen med ektemannen E.P. Jackson og er i mine ører hennes karrierehøydepunkt. Stilmessig er nok låtskriveren Jonas mest i countryland, men hun har absolutt linker til andre stilarter i katalogen sin. På årets skive har hun med en skikkelig rockabillypreget låt som kler hennes høyrehånd Tim Bray helt utmerket.

The Southwest Sky and Other Dreams består av ti fantastiske låter. Den låten som muligens fanger min oppmerksomhet mest er den seige, groovy «Farmer John».

Den må ikke forveksles med Don & Dewey sin klassiker som Neil Young gjorde på Ragged Glory. Dette er noe helt forskjellig, for å si det pent. Jonas sin stemme kler også ballader, og tittelkuttet «Maybe You’d Hear me Then» som da har platetittelen i teksten får fram det beste i Jonas. Her kommer også pedal steelen til sin rett.

Plata får du naturligvis på vinyl hos Big Dipper

SHARE
Forrige artikkelAnders Dahlberg & The Serenaders – livevideoer fra Nordfjordeid
Neste artikkelSinglefredag – uke 40
Jeg heter Terje Hanstad og er 45 år bosatt på Ringebu i Gudbrandsdalen. Jeg har vært glad i plater så lenge jeg kan huske. Jeg husker at jeg bladde som besatt i eldre brødres samlinger, og etterhvert ble man en ivrig kjøper selv. Musikalsk har jeg mange bein å stå på. Jeg liker country og soul. Jeg må si jeg er blitt et lite retrohode som heller leter tilbake i tid enn å sjekke nymotens greier. Favorittplater: 1.The Rolling Stones - «Exile on main street» 2. Bob Dylan - «Desire» 3. Van Morrison - «Moondance» 4. The Band – «The Band» 5. The Beatles - «Rubber soul» 6. Gram Parsons - «Grievous angel» 7. Son Volt - «Trace» 8. Solomon Burke - «Don't give up on me» 9. Neil Young - «Rust never sleeps» 10. Gene Clark - «No other» 11. Grateful Dead - American beauty

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here