fbpx

Karen Jonas – The Southwest Sky and Other Dreams

Karen Jonas har siden debuten «Oklahoma Lottery» i 2014 levert fine og solide plater.
Dette er hennes femte plate og som vanlig har historiefortelleren Jonas levert prima vare.
Karen Jonas kommer fra Fredricksburg, Virginia hvor hun kombinerer låtskriving med morsrollen og aktiv turnevirksomhet.

Det sistnevnte gjerne i duoformat sammen med den eminente gitaristen Tim Bray. Bray har på sett og vis vært en slags rød tråd i hennes karriere. Det var han som lånte henne penger slik at hun fikk lagd sin første plate.

Årets utgivelse har Karen Jonas produsert sammen med ektemannen E.P. Jackson og er i mine ører hennes karrierehøydepunkt. Stilmessig er nok låtskriveren Jonas mest i countryland, men hun har absolutt linker til andre stilarter i katalogen sin. På årets skive har hun med en skikkelig rockabillypreget låt som kler hennes høyrehånd Tim Bray helt utmerket.

The Southwest Sky and Other Dreams består av ti fantastiske låter. Den låten som muligens fanger min oppmerksomhet mest er den seige, groovy «Farmer John».

Den må ikke forveksles med Don & Dewey sin klassiker som Neil Young gjorde på Ragged Glory. Dette er noe helt forskjellig, for å si det pent. Jonas sin stemme kler også ballader, og tittelkuttet «Maybe You’d Hear me Then» som da har platetittelen i teksten får fram det beste i Jonas. Her kommer også pedal steelen til sin rett.

Plata får du naturligvis på vinyl hos Big Dipper

Siste artikler

Lest dette?