Det renner ikke akkurat over av norske bluegrassorkester. Da er det desto mer moro at ett av de har fått relativt mye oppmerksomhet i utlandet. Nå mangler bare tilsvarende oppmerksomhet her hjemme, slik at flere får øynene opp for dette orkesteret.

I morgen slipper de singelen «It Breaks», og vi har fått æren av førpremiere låten for dere. De planlegger nå sitt debutalbum, og «It Breaks» er den første singelen derfra.

2020 ble annerledesåret for oss alle, men ekstra spesielt ble det for Hayde Bluegrass Orchestra. De ble nemlig booket til å spille i selveste Dollywood, og vi har spurt hva dette gikk ut på.

«Det var Dollywood som tok kontakt i anledning deres Festival of Nations, hvor de inviterer band fra alle mulige hjørner av verden til fornøyelsesparken for å spille i 5-6 uker, 2-3 shows om dagen, 6 dager i uka foran 500 til 1000 stk. per gang. De ønsket at vi så på muligheten for å mikse vår bluegrass/americana med norsk folkemusikk.»

Bandet har aldri helt fått svar på hvordan de ble oppdaget, men mistenker at den massive interessen YouTube-kanalen deres får fra USA har hatt mye med saken å gjøre.

Vi ba bandet selv fortelle litt mer om bakgrunnen sin, og de sier :

«Bandet startet tilbake i 2013 da jeg (Joakim, mandolin) og Rebekka (vokalist) så en flamsk film på Saga 6 Kino i Oslo kalt «Broken Circle Breakdown» som har flere tradisjonelle låter fra bluegrass og americana i soundtracket. Vi sendte en finn-annonse på en kontrabass til en venn av oss (Jonas) og 15 minutter senere hadde han kjøpt den, så da hadde vi ikke noe valg – vi måtte starte band. Vi brukte låtlista fra filmen som øvingsliste og samlet tilsvarende besetning som på filmen.

Siden den gang har vi brukt inntekter fra konserter til å kjøpe utstyr og reise til Nederland og Irland på turné – helt hjemmesnekra, hvor vi f.eks. booket oss inn hos en pub i Cork i Irland hvor vi sto 8 stykker under en trapp i et stappfullt lokale hvor ingen var der for å høre live musikk. Men det blir alltid god stemning av uannonserte konserter – og spesielt hvis de har dratt fra Norge for å spille på en pub i Cork uten inngangsbilletter.

Til nå har vi fokusert på å få dokumentert det vi gjør og lastet dette opp på Youtube – da vi ser at interessen er hovedsaklig fra USA. Derfor har vi nok lagt litt mer i å tilgjengeliggjøre musikken vår for et potensielt amerikansk publikum som allerede kjenner og elsker sjangeren – enn å slippe album – men nå kommer det altså, 7 år etter vi samlet oss i en leilighet på Bislett og holdt vår første øving.»

Følg Hayde Bluegrass Orchestra på YouTube. Sjekk ut nettsiden, og følg dem på Facebook.

Her er verdenspremieren på «It Breaks»:

(Foto: Julie Pike)

SHARE
Forrige artikkelVerdenspremiere: Ingvild Flottorp – I’ll Be Alright
Neste artikkelPlatebunken: Oppsamlingsheat
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

3 COMMENTS

  1. thank you so much for the preview; gorgeous song. i am another american (southern, of course) in love with Hayde. such purity.
    i know a bit about dollywood: my dear late friend charlie reynolds was the first talent scout/booker for dollywood (he discovered Alison Krauss in an austin night club and hired her to open for chet atkins at dollywood many, many years ago). charlie worked at dollywood for decades until he passed away a few tears ago. i like to think he also would have fallen in love with Hayde. should Hayde be booked at dollywood post-covids, i WILL be there. thank you again … paul foreman

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here