fbpx
Forsiden Alle poster Americana The Minks – Light & Sweet

The Minks – Light & Sweet

“I’m Okay” synger Nikki Barber, når The Minks flerrer igang sitt debutalbum Light & Sweet. Og det har hun jaggu rett i. Dette er helt okay. Og det er i hvertfall ikke hverken lett eller søtt. Den nyeste grenen på stammen til Cafe Rooster er et heftig rockeband som byr på en smeltedigel av punk, psychedelia, garasjerock, blues, soul og rock’n’roll og alt du kan tenke deg som er tøft og akkurat passe bråkete. De kaller det selv “Psychedelic Bloos”, så du kan gjerne tenke deg hvor vi ender før plata er omme.

Nikki Barber er like tøff som dagen er lang, og egentlig ganske mye tøffere enn det. Under årets Cafe Rooster fest på Americanafest så filleristet The Minks publikum med sin energi og spilleglede, og en vegg av gitarlyd. På plate er gitarene et særdeles viktig element, men det er Nikki Barbers stemme som får denne platen til å løfte fra bakken.

Nikki har en dønn ærlig glede av å spille rock’n’roll, og det er denne gleden som gjennomsyrer hele denne platen og gjør dette gøy å lytte til. Naturligvis i kombinasjon med tekstene, for Nikki Barber skriver gnistrende gode rockelåter. På et par av den sniker hun til og med inn litt twang, men det er strengt tatt fullt øs som er taktikken her.

Dette er musikk som gjør det glad, det er musikk som får deg til å få lyst til å hoppe rundt, de har låter som gir deg lyst til å lytte og relektere – og bunnen av det hele så er det live de må oppleves. The Minks live er et veritabelt fyrverkeri som virkelig gir deg troen tilbake på at rocken kan redde verden. Har du ørevoks som sitter litt fast, eller behov for å bevege deg litt rytmisk til musikk – eller rett og slett har behov for en liten humørpille så tar du deg en stund med “Light & Sweet”.

Låter vi må trekke frem er gledessprederen “I’m Okay”, som handler om på forsøke å finne det positive i seg selv og hva som gjør DEG lykkelig, og dele det med andre istedenfor å spre mørke og negativitet.

“J. Walker Blues” handler å om løfte blikket litt opp fra det som distraherer oss i hverdagen, se andre og forsøke å involvere seg.

Den herlige “Ode to Hank” er naturligvis en nesegrus hyllest til Hank Williams? Ikke akkurat. The Minks lemper inn en twanggitar i bånn, og det låter som en million dollars, og Nikki Barber snakker om livet, kjærligheten og utfordringer man kan støte på underveis.

Den eneste låten som er “Light & Sweet” på denne platen er tittelsporet, som avslutter albumet. Det er Nikki Barber, en akustisk gitar, og en innspilling som låter som om den er gjort i en bakhage i East Nashville med sikadene spillende og et perfekt timet tog som passerer i bakgrunnen.

Til tross for et totalt brudd med resten av låtene, så fungerer den aldeles perfekt – Nikki får vist frem den sårbare siden ved seg, og samtidig tydeliggjør hun hvor dyktig hun er som vokalist. Hun åpner opp om sin side av et forhold, og sin rolle i det. “All that matters is that I let my love show” synger hun, og toget fløyter i bakgrunnen. The Minks går fra rått og kompromissløst, til vakkert og ærlig.

Følg The Minks på Facebook. Kjøp platen (svart eller farget vinyl).

 

Forrige artikkelPodcast: Skrangel i fjøset
Neste artikkelJosh Rennie-Hynes – Patterns
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here