Vebjørn Bråthen – Venn

Vebjørn slipper den siste planlagte singelen før den kommende EPen og etterhvert LPen, og idag har turen kommet til låten «Venn».

En GOD låt, med skikkelig trøkk og en god tekst. Men mest av alt en viktig låt og et viktig tema. Bråthen tar opp utfordringer rundt mental helse, og forsøker å – via musikk – sette søkelys på hvor viktig det er å snakke sammen og be om hjelp. Jeg tror knapt nok det er noe der ute som ikke har slitt på et tidspunkt, og det å brenne inne med dette er en av menneskehetens største utfordringer. Uansett hvor bratt bakken føles, og hvor ensom og venneløs man føler seg – det er alltid noen der ute som både kan og VIL hjelpe. Hos Psykisk Helse finner du telefonnumere til flere hjelpelinjer som stiller opp, døgnet rundt.

Vebjørn Bråthen setter søkelyset rett i smerten og hjelpesløsheten, og samtidig så er det en kanonlåt der bandet han har satt sammen til innspillingene virkelig får vise hva de er gode for. Dette lover godt foran den kommende platen.

Calle Hamre – Different Tale

11. oktober slipper Calle Hamre platen But My Love Goes To Eleven på Apollon Records.
Onsdag slapp han den siste singelen før plateslippet, og «Different Tale» er blitt en deilig liten poplåt med tydelige høstfarger. Det er et deilig, seigt driv som gir deg lyst til å bare krype under et pledd og la musikken flyte fritt. Vi kjenner Calle fra band som Butterfly Garden og The Owens, og han er en melodisnekker av den britiske skolen. Og denne låten må jeg innrømme minner litt om The Margarets i tillegg. Og i min bok er det aldri feil.

Låten, og platen, er produsert av Ken Stringfellow (The Posies, REM, Big Star).
Releasekonsert for platen på Revolver i Oslo 17. oktober, Lille Ole Bull i Bergen 18. oktober.

Ephemera – Hopeful

Dette er dagen for variasjon, og er det noe i verden som får deg i bedre humør enn en skikkelig glad poplåt fra Ephemera, så har du et rikere liv enn meg. Men jeg er temmelig fornøyd med tingenes tilstand, der en helt ny gladlåt fra Ephemera er nok til å løfte humøret og få lokket frem smilet på en litt trøtt fredagsmorgen. Dette er rett og slett vidunderlig fint, og vi gleder oss til platen kommer.

 

SHARE
Forrige artikkelPlatemelding: Michaela Anne – Desert Dove
Neste artikkelDoD Sessions: Joshua Ray Walker
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here