First listen: Son Volt – Devil May Care

Det er ingen hemmelighet at julaften 2019 feires allerede 29. mars her hos Dust of Daylight. Vi har tatt navnet vårt etter en Son Volt-låt, og Son Volt er vel omtrent det eneste bandet som en overveldende majoritet av redaksjonen kan enes om.

Vi har vært kjent for å slå en smule på stortromma når det har vært nye Son Volt-plater på gang, og vi overdriver vel ikke hvis vi sier at vi gleder oss litt til Union slippes. 

Anmelderen er utvalgt etter fortjenestemetoden, og vi sitter strengt bare her og venter på at pr-mailen med Union skal komme fra Thirty Tigers. 

I dag slapp Jay Farrar nok en forsmak fra platen, og låten “Devil May Care” har blitt en godbit som umiddelbart vil falle Son Volt-fansen rett i øret. Vi aner et lydbilde som er nærmere Trace enn Notes of Blue. Til Billboard forteller Farrar at han måtte skrive noen låter som ikke føyde seg inn i et fastsatt tema – slik mange av låtene på den arbeiderklasse-hyllende Union sies å skulle gjøre. Tekst er full av symbolske slagord og setninger brukt på musikkprodukter og lignende, og det låter mildt sagt vidunderlig etter den (i mine ører) temmelig middelmådige skiva Tweedy ga ut i fjor. Tweedy slapp også biografien sin, der han gir Farrar tilsvar etter at han konsekvent omtalte sin gamle bandkompis som “Bassisten” i sin biografi. Vi aner vel at de ikke akkurat planlegger å gjenforente Uncle Tupelo med det første… 

Uansett – sett “Devil May Care” på repeat og gled deg til Union!

Forrige artikkelFredagsvideo & ny single: Todd Snider – Just Like Overnight
Neste artikkelFredagsvideo: Andrew Leahey & The Homestead – Start The Dance (live)
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here