«Here Comes The Sun», var det første som slo meg når The Northern Belles nye single smektende smøg seg ut av høyttalerne. Og det er mye Beatles i denne låten som skildrer en reise gjennom USA. Og koringer som hentet rett fra Beach Boys’ storhetsperiode. Når du kombinerer disse inspirasjonskildene med det utrolige gode bandet The Northern Belle har blitt siden vi ble skikkelig kjent med dem i 2015, så er det enkelt oppsummert at vokalist og låtskriver Stine Andreassen nok en gang har truffet blink. 

Country-influensene er fortsatt tilstede, men her er det i hovedsak et lydbilde som ligger nærmere amerikansk 60-talls pop, men med det geniale sjakktrekket som ligger i Johanne Flottorps hardingfele som uvurderlig krydder. Harmoniene fra Marie Tveiten, Ole-Andre Sjøgren og Johanne Flottorp er minst like viktig for denne singelen – de skaper de sommerlige stemningene, og gir oss en ubendig lengsel etter sol og varme.

At Andreassen, som mange av oss andre, har falt pladask for Robert’s i Nashville er et poeng i teksten, og sammen med Laylas like ved siden av, så er det vel de eneste to stedene på Broadway som frekventeres av lokalbefolkningen. Teksten forteller om en reise gjennom det som for mange en gang var «det forjettede land» – men handler vel så mye om frihetsfølelsen ved å kunne dra, se og oppleve… «we’re making room for the dream, rolling with our widows down».

Singelen er hentet fra den kommende platen Blinding Blue Neon, som vel også kan henspille på den nevnte USA-turen, det er ikke rent lite neonlys å finne der borte. 

Jeg har vært så heldig å få høre et knippe av de andre låtene fra platen, og jeg tror jeg kan love at vi har noe virkelig fint i vente fra The Northern Belle.

Få på deg solbrillene, og sjekk ut Pink Skies!

SHARE
Forrige artikkelMichael McDermott – Out From Under
Neste artikkelAshley Monroe – Sparrow
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here