Spilleliste – Desember 2016

Årets siste spilleliste, på årets siste måneds første fredag. Snart kommer listene over årets beste album og årets beste ditt og datt. Vi gleder oss vilt til alt det der og i løpet av noen dager kommer det også lister fra en samlet redaksjon her på huset over de beste norske og internasjonale platene som har kommet ut i 2016.

Før det, og før den aller mest hektiske delen av julestria setter inn, tar vi altså med oss en allerede godt over halvfull desemberliste. Det har dukket opp en del smakebiter på kommende album og en del nyheter i slutten av november som passet fint å presentere denne måneden.

Oppdatert 10/12: Store nyheter fra Son Volt, Guy Clark, Ryan Adams og Hurray For The Riff Raff er lagt til denne uken. Son Volt sitt Notes of Blue dukker opp i februar, nokså nøyaktig fire år etter Honky Tonk. Vi får uutgitte låter av Guy Clark på den store samlingen til Dualtone som dukker opp tidlig i mars. Ryan Adams har sluppet en låt fra sitt kommende album, stilmessig er han en forunderlig skrue og det er ikke så mye igjen av det som fullstendig tok pusten fra oss da vi første gang hørte “To Be Young, Is To Be Sad…”, for cirka 16 år siden. (Whiskeytown nevner vi ikke en gang).

Sånn ellers er det selvsagt også en del nyheter. Chuck Prophet kommer med ny plate på nyåret og leverer en solid søknad om å få litt ekstra oppmerksomhet med låten “Bad Year For Rock’n Roll”.

Travis Linville er en kar som ramlet inn i mailboksen for noen dager siden og “Up Ahead” gir oss en god forsmak på hva vi kan forvente på et helt album. Vår gamle venn Joe Nolan er også ute med ny singel. “Broken Angel” beveger seg inn et litt mer mystisk og drømmende musikalsk landskap enn tidligere. Vi er spent på hva som dukker opp fra den kanten etterhvert.

Fine liveplater fra BJ Barhams American Aquarium og fra de gode gamle sørstatsrockerne i The Outlaws er også ute nå før jul. Begge albumene er drivende gode liveplater og spesielt den siste viser et gammelt legendarisk band fra 70-årene som aldri har mistet grepet.

Av nye norske låter har jeg funnet et par som overrasker positivt. Jonas Aasen & The Wranglers er ute med låten “Pay Up My Man”. En forfriskende countryblues fra det sentrale østlandsområdet. Jonas Aasen er et av de bandene jeg ser fram til at klarer å knyte sammen et helt lite knippe låter til et helt lite album. Det skjer trolig i 2017. Albumet ble finansiert på Frunder og bandet har signalisert at albumet snart er klart for release.

El Cuero sin “The Whole Love” er en veldig fin rockelåt. Vi venter stadig i spenning på at de tar ordentlig “Old Black”-grep igjen. Kanskje blir det ved neste korsvei? Men den aller grommeste norske låten på internettet akkurat nå er dagens release fra Torgeir Waldemar, “Summer In Toulouse”. Som vi gleder oss til No Offending Borders som slippes 27. januar!

Den alltid strålende Nikki Lane er også klart med nytt album tidlig i 2017. Nå er låten “Highway Queen” ute og Lane tar store steg i retning av å bli en av stjernene på americana-himmelen i tiden som kommer. Sjekk ut!

Snart jul og snart årslister altså. Nyt tiden og mørket de neste ukene, desember varer bare en måned og så er det et helt år til neste gang. Ta vare på hverandre i den kalde vintertida, klarer man ikke å holde varmen med gløgg eller ullpledd, kan man kanskje smelte et hjerte eller to med litt god musikk? Følg med videre i desember for påfyll på spillelisten og for lange og trivelige årsoppsummeringer. Sjekk også ut mine tidligere månedslister og bloggposter her – egen side med full oversikt – En unik samling med 80 månedslister i Spotify, helt tilbake fra mai 2010, fylt med smakebiter fra aktuelle utgivelser fra tidsrommet den ble laget. God jul!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here