Kenneth Norum – Dive Into The Ocean

There’s a new kid town

Rundt om i hele dette langstrakte landet lever musikken og skaperevnen bedre enn noen gang. Vi som tiltrekkes av musikksjangere som americana, country og rock, lever rett og slett herrens glade dager for tiden. For vi er jo særs glade i norske artister som leverer på høyt nivå.

I år må noen ha strødd voldsomme mengder gjødsel utover markene hvor det dyrkes frem slik musikk vi liker her på Dust Of Daylight. For det høstes inn musikk av klasse fra alle kanter i bøtter og spann.

I disse dager har jeg merket meg et helt nytt navn blant norske låtskrivere. Mannen heter, Kenneth Norum og kommer fra Skogbygda i Akershus. 26-åringen har skrevet musikk og egne tekster siden han var 15. Det siste året har han jobbet iherdig med det som skal bli hans debutplate.

I sommer slapp han førstesingelen “Hearts Ain’t Bound for Glory” til strålende mottakelser og den ble en liten publikumsfavoritt på NRK P3 Urørt sine lister. Noen mente de fikk Bob Dylan og Springsteen-vibber av musikken.

I dag slipper han den andre singelen – “Dive Into The Ocean”. Låta er produsert av Kenneth selv og spilt inn i hans studio. På skiva medvirker Kenneths bror Daniel Norum (Bass), Tony Karlsen (Trommer) og Kenneth Norum (Aksustiske og elektriske gitarer, piano, perkusjon, munnspill og vokal).

Jeg må si det utrolig fint å høre hvordan en ung norsk låtskriver som Kenneth Norum, reiser rett inn i det gamle landet hvor heartland-rocken bor, og en mann som John Mellencamp en gang i tiden regjerte i. For denne splitter nye singelen til Norum får meg til å tenke på gode gamle Mellencamp. Jeg ser med stor spenning frem imot et fullt album signert Kenneth Norum. Dette kan fort bli veldig bra.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/283083721″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Forrige artikkelFersk video: Aaron Lee Tasjan – Memphis Rain
Neste artikkelRuby Red and the Moonshine Brothers – The Outlaws pt. 2
Rune Torsteinsen
Rune Torsteinsen, odøling -67 modell. Har en bakgrunn som dj fra åra rundt 1990 på ei lokal bule hvor blues, sørstatsrock og pubrock sto høyt i kurs. Men selv om bula gikk dukken, så beholdt jeg interessen for musikk. I dag spiller jeg fortsatt gammel Lynyrd Skynyrd og Little Feat. Lone Justice og Maria McKee vil jeg alltid ha med meg. Det samme gjelder for Son Volt og Jason Isbell. Min største hobby og tidstyv er nok jakten på nye og ukjente artister. PS. Jeg liker både country & western.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here