Fredagsvideo: Silver Lining – Don’t Belong

Ryktene begynte å gå i mars i fjor om noe fint som hadde oppstått der borte i Oslobygda. Gudene må vite at det trengs. Noe fint i Oslo altså. Men dette skulle visstnok være ekstra fint. Noe eksepsjonelt. Noe spesielt. Noe helt utsøkt vakkert som vi knapt hadde hørt maken til her hjemme.

To jenter og to gutter hadde nemlig spilt hele Gillians Soul Journey på Crossroad Clubs “Sunday Classics” konsept. Og alle snakket om det. Det fantes til og med noen litt dårlige mobilvideoer på YouTube en stund som hadde klart å fange magien blant humping, skumping og dårlig mobillyd.

Så i oktober dukket de opp igjen. Denne gangen på Mono. De obskure irrgangene hvor vi Americanahodene ferdes på internett tok fyr av alle godordene.

I mars dukket det opp en video fra Bylarm, som ikke gjorde forventningene mindre… dette måtte det da bli noe mer ut av?

 

Stine Andreassen og Bjørnar Ekse Brandseth fra The Northern Belle har gått i musikalsk kompaniskap med Live Miranda Solberg og Halvor Falck Johansen fra The Rattlers. Og det kunne ikke blitt mer vellykket.

Og nå er den første singelen klar. “Don’t Belong”, heter den – og den er som jeg tidligere en gang har nevnt; dyppet i Gillian Welch-harmonier og krydret med gitarer som ville gjort Dave Rawlings varm i sjelen.

Singelen er ute IDAG, og finnes overalt hvor du bedriver digital musikklytting.

2016 tegner til å bli året da norsk Americana tar steget HELT opp i den aller øverste divisjonen, og klarer å levere låter og lydbilder med genuin egenart – uten det mangeårige “copy+paste” elementet som så mange norske utgivelser har hatt siden Norge oppdaget Amerikansk musikk…

Ta godt i mot Silver Lining. De hører hjemme akkurat her!

Forrige artikkelHard Working Americans – Rest In Chaos
Neste artikkelSugarfoot – Different Stars
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here