Fredagsvideo: Jason Isbell – Alabama Pines

For fem år siden i dag filmet jeg denne ustø og vinglete videoen. Jason Isbell spilte for en håndfull mennesker i et temmelig kaldt og upersonlig konsertlokale på Kvarteret under Bergenfest 2011. Han klarte likevel  ta med seg sørstatsvarmen inn i lokalet, og serverte låt etter låt fra sin ferske plate Here We Rest.

Verden hadde fortsatt ikke oppdaget en Jason Isbell som var i ferd med å finne seg selv som artist, men redaktør Eiesland og undertegnede var hoppende klare for å få en solid dose Isbell. Isbell selv var i ærefrykt over å ha møtt folk som Louden Wainwright og Emmylou Harris i heisen på hotellet.

Dagen etter spilte han et enda bedre (og mye bedre besøkt) show på Logen, og etter et møte med redaktør Eiesland etter konserten så bestemte han seg for å slutte å drikke. Det sier i hvertfall myten. And the rest is history, som man sier…

Uansett – kos dere med en aldeles nydelig versjon av “Alabama Pines”, en av mine favorittlåter fra Isbells hode.

 

Forrige artikkelDavid Ramirez gjester Norge
Neste artikkelGuy Clark – Håndverkerens samlede arbeider
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here