Juletiden nærmer seg styggfort. Jeg bruker ikke å skrive en post om spillelisten i desember, da er man som regel opptatt med mye annet og musikken på listen er ikke alltid det helt store. Men i år tenkte jeg at jeg skulle få ned noen få ord om årets siste liste, sånn rett før vi entrer grøt- og pinnekjøttrusen.

Desember-listene mine bærer ofte preg av at jeg har gått igjennom et titalls andre årsbestelister fra alle mulige slags magasiner og blogger og musikksteder. Det er alltid noe som har sluppet unna det etterhvert ganske så faste søket på nyheter innen musikken hver eneste uke. Årets liste er intet unntak, men det som var aller mest artig denne gangen var å finne noen riktige godbiter fra et litt glemt kontinent.

Fanny Lumsden dere, fra selveste Tallimba, Australia. Mulig dere der ute har hørt på henne i hele høst, albumet hennes, Small Town Big Shot, kom ut 18.september, men jeg har ikke oppdaget henne før nå i desember. En ordentlig godbit med australsk ørevennlig country. Og det er mer fra den siden av kloden. Dan Parsons fra Brisbane er jaggu ikke mye dårligere enn Lumsden. Sjekk ut Valleywood, det også en riktig fin plate fra down under.

Tredje shoutout fra det oseanske kontinent er Marlon Williams fra New Zealand. Albumet hans blir sluppet internasjonalt på Dead Oceans i februar 2016. Gled dere folkens, og sjekk ut singelen «Hello Miss Lonesome» i spillelisten. Vi tar med en til fra den siden av kloden. Nadia Reid heter damen og er også fra New Zealand. Albumet hennes, Listen To Formation, Look For The Signs, kan trygt anbefales om man er ute etter et rolig og folky album som er litt annerledes. Litt Buckner, litt Jurado, men det er Nadia Reid som synger og det er særdeles vakkert.

Apropos Jurado så er det også kommet en smakebit fra hans kommende album, du finner gladlåten «EXit 353» på listen. Sjekk den ut! Tom Petty er ute med hele to album digitalt som trygt kan anbefales. Sjekk også ut Andrew Bryant fra Mississippi. Hans album This Is The Life havnet høyt på den finske musikkbloggen OneChord.Net sin årsliste. Et knallalbum fra det tidligere Water Liars medlemmet!

Ellers så har jeg en veldig viktig beskjed å komme med. Dylan LeBlanc kommer med nytt album 15. januar og starter på mange måter det nye musikkåret med det albumet. Det låter så fantastisk bra av det han har laget denne gangen, det er store sjumilssteg fra det utrolig kjedelige andrealbumet som praktisk talt tok livsmotet fra alle oss som forventet det helt store etter knalldebuten Paupers Field. Dette lukter karrierebeste så det holder. Sjekk ut låtene som er sluppet på Spotify allerede.

Med det så runder jeg av serien av årets spilleliste-artikler og ønsker musikkvenner og bekjente og alle andre der ute en riktig god jul og hjertelig velkommen tilbake til nye spillelister som vanlig i januar.

Inntil da håper jeg at dere koser dere med denne spillelisten. Husk også å sjekke tidligere månedslister og bloggposter – egen side med oversikt her – En unik samling av månedlige spillelister helt tilbake til mai 2010 med aktuelle utgivelser i den angitte perioden.

SHARE
Forrige artikkelUkens video: GISKE – Strangers In A New Town
Neste artikkelPompel & The Pilts – Garage, 22.12.2015
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here