fbpx

Joe Smith & The Going Concern – Every One of You

Det er noe helt spesielt med Joe Smith og hans prosjekter. Jeg blir genuint glad hver gang han gir ut noe nytt, for i mine ører så er Joe Smith & The Going Concert hele essensen ved rock’n roll. Bandet og låtene bare bobler over av en godlynt “gi faen”-følelse, der du nærmest kan høre de rope “Jeg DRITER i at dette ikke høres ut som nypolert studioproduksjon med autotune. Vi spiller musikk fordi det er DEILIG!!!!”.

Joe Smith har nok en gang omrokert på bandet sitt, og The Going Concert består for tiden av Ross Harrell på bass og Evan Ramón på trommer. Og selvsagt da Joe selv på gitar og vokal. EPen heter Every One of You, og følger elegant i samme spor som de tidligere utgivelsene Rock & Roll og Good When Y’all Are, som vi tidligere har omtalt her på Dust of Daylight.

Det er ellers med stolthet vi kan observere at en tidligere omtale er nevnt i presseskrivet, der den google-oversatte frasen “No flinkeri and posing” har blitt en hit innad i bandet. For det er jo det dette er. Dette er genuint, ekte og helt blottet for flinkeri og posering for effektenes skyld. Jeg kan føye til et nytt ord for Joe Smith og Google å kose seg med; Every One Of You er en av de mest sjarmerende vindskeive platene jeg har hørt.

Her går bandet rett på sak, og bare øser på med rock’n’roll uten tanke på at det skal tilpasses kommersielle kanaler. De spiller fordi de har noe på hjertet, og fordi det er svinaktig gøy å spille i band. Joe Smith låter hele veien som om han når som helst skal ramle over den hårfine eggen han balanserer på, ned i totalt ustemt sang. Men han klarer seg alltid, og det er en sjarm og eleganse i måten han kryster hvert ord ut i vokalen sin.

Jeg digger denne gjengen. De har foreløpig kun gitt ut EPer, og det er akkurat passe i Joe Smiths tilfelle. Kjøpes på Bandcamp for en neve dollars. Det er det jaggu verdt. (Lytt under). Heng med Joe Smith på Facebook.

[bandcamp width=100% height=120 album=2229341246 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false artwork=small]

Siste artikler

Lest dette?