På veien med The Rainmakers – 20. juni

Lørdag morgen var det bare å komme seg opp tidlig for å jogge bort til parkeringshuset og legge mer penger på parkeringsautomaten.

IMG_0861

Før vi dro avgårde måtte jeg følge Jeff til Vinmonopolet for å finne ordentlige drikkevarer, og det går tydeligvis hardt for seg på polet i Fredrikstad for slik så det ut da vi ankom alkoutsalget.

IMG_0862

Etter litt hylletråling fant Jeff omsider favorittdrikken, og etter å først ha bestemt seg for en reisevennlig flaskestørrelse ble det en tur tilbake til hylla for å bytte til den største flasken.

IMG_0881

Stian og Bob kjørte direkte til Oslo mens jeg drasset med meg Jeff, Rich og Pat til muttern og fattern på Langhus.  Gutta var svært  imponert over fysikken til min snart 68 år gamle far.

IMG_0897

Min mor er hageguide for botanisk interesserte amerikanere.

Untitled

Og her er årsaken til Langhus-besøket, en audiens hos Kongen av katter – verdensberømte Ditch Duth, som vanligvis bor hos meg i Oslo.

IMG_0965

Rich Ruth møter Ditch Duth (som er bittelitt skeptisk til trioen av amerikanske rockestjerner).

IMG_0928

Kattehviskeren fra Kansas City klarer å få noe som likner på nærkontakt med den skeptiske pelsdotten.

IMG_0983

Man skal ikke skue kaffen på koppen…

IMG_1078

Flekken (husets fastboende katt) er mindre skeptisk til nye folk og slipper gladelig til en amerikaner eller to for litt kos.

IMG_1084

Tid for å komme seg avgårde til Oslo og hooke opp med Stian og Bob ved John Dee.

IMG_1091

Etter å ha sluppet av gutta parkerer jeg bilen ved jobben før jeg stikker tilbake og vi venter i samlet flokk på at noen fra John Dee skal dukke opp og slippe oss inn.

IMG_1141

Johannes Flåten Sky som fikk være med og synge “Spend It On Love” i Skoppum hadde fått lov til å være med en gang til i Oslo, og møtte opp før lydsjekk sammen med opphavet.

IMG_1165

The Rainmakers stilte seg gladelig opp for dokumentaristen da han fikk for seg at det skulle knipses et hommage bilde til “The Good News and The Bad News” coveret.

IMG_1207

Roadies er oppskrytt, Bob bærer gitarer sjøl.

IMG_1230

Alltid hyggelig når Marita og Morten kommer langveis fra for å rocke med regnmakerne!

IMG_1242

Rich er strålende fornøyd med nok en poster til samlingen.

IMG_1246

Og må selvsagt gjøre litt ablegøyer, ikke minst når han blir fortalt hvem det faktisk er bilde av.

IMG_1290

Lydsjekk.

IMG_1276

Stian blir litt skuddredd av lydnivået og bassen som slår i brystkassa og bestemmer seg for at det blir øreplugger denne kvelden! Men de har han glemt et eller annet sted for etuiet er tomt finner han ut litt senere.

IMG_1313

Bob blir overlatt til et par journalister mens vi andre stikker ned til hotellet for å sjekke inn.

IMG_1334

Etter en aldri så liten feilnavigering kommer vi til riktig hotell og alle får sjekket inn – utenom Rich.

IMG_1350

Dette skiltet slenges nemlig på disken foran nesen til Rich og resepsjonisten forsvinner oppover i etasjene for å stoppe noen som kaster ting fra taket av hotellet.

IMG_1352

Resepsjonisten vender omsider tilbake og Rich får sjekket inn som sistemann.

IMG_1360

Vi hentet så Bob og dro på restaurant – som seg hør og bør fikk Eddie the docu-crew-mentarian den dyreste retten. (Jeg vedder på at det IKKE var fisk. (Redaktørens merknad))

IMG_1377

Backstage på John Dee før jeg stikker ned for å sette i gang kameraer og lydopptaker.

IMG_1642

Showtime – og hvilket show! Med et rimelig fullt John Dee ble det varmt, svett og stor stemning når The Rainmakers virkelig viste hvilket fenomenalt live band de er!  Woohoo!

vlcsnap-2015-07-02-20h12m13s189

Stred rappet nok en gang sceneplass på “Stay Ahead of the Wolves” – til stormende jubel.

IMG_1653

Ingen slitasje å spore på tampen av turnéen, for et band!

IMG_1703

Tid for kveldens gjestevokalist nr to. Unge Johannes gjorde en respektabel innsats på “Spend It On Love”og stemningen var det iallefall ingenting å si på.

IMG_1784

Bob Walkenhorst – en 62-årig urkraft av rock’n’roll!

IMG_1877

Spillegleden lå ekstra tjukt utenpå gutta denne kvelden, og etterpå var det en del som mente dette var noe av det beste de noensinne hadde sett The Rainmakers levere på scenen.

IMG_1891

Ingen tvil fra publikum – tommel opp for kveldens konsert!

IMG_1895

Trengsel ved merchbordet etter konserten, og Oslo-publikumet fikk endelig vinyl!

IMG_1919

Backstage ble det hektisk da John Dee crewet var kjipe og ville ha artistene ut av bygget så fort som mulig. Jeg rakk likevel å sørge for at gutta signerte vinyl og CD for redaktør Letrud som ikke kunne være tilstede. (WOHOO! Tusen takk, Eddie. Redaktør Letrud)

Så lesset vi min svoger og søsters bil full av utstyr og kjørte ned til hotellet for å lesse av. Jeg ble så kjørt hjem (Rootsy tenkte at siden jeg bor i Oslo trengte jeg jo ikke hotellrom) for en natt i min egen seng. Nok en dag var over, og slutten på eventyret nærmet seg ubønnhørlig. Følg med på neste forsinkede bloggisode som plutselig dukker opp på en pc skjerm nær deg!

Forrige artikkelSpilleliste – August 2015
Neste artikkelFredagsvideo: The Rainmakers – The One That Got Away
Eddie Christiansen
Født i feil tid i feil land men forsøker å gjøre det beste ut av situasjonen. Vidtfavnende ører hva musikk angår, i cd hylla finner du alt fra lavmælt Americana via reinspikka pop til ymse metal sjangre. Fikler litt med design, videoredigering og annet kunstnerisk på fritiden. Topp 3 på spillelista: Bronsen går til Chris Isaak, sølvet går til Bob Walkenhorst/The Rainmakers og gullet legges beslag på av Kongen - Elvis Presley.