Først vil jeg be om unnskyldning for at denne platen er anmeldt over tre måneder etter at den ble utgitt. Dette dobbeltalbumet er altså ikke funnet verdig å bli utgitt på vinyl. I ren frustrasjon vil jeg gi personen som har snekret coveret litersvis med buksevann. Coveret er amatørmessig og kjennes billig. Cracker fortjener bedre.

Berkeley

Her har orginalbesetningen av Cracker som ikke har spilt sammen på 20 år med David Lowery i spissen laget en fantastisk powerpopskive som går unna på 31 minutter. De fengende riffene, de fine harmoniene og melodiene får meg i fabelaktig humør. Dette er gitarpop som gikk utenpå det meste i 2014. Låter som «March of the Billionaires», «Reaction» og «Waited my Whole Life» er karameller man kan suge på inn i evigheten. Hele bandet er kreditert som låtskrivere.

Bakersfield

Bakersfield er en hyllest til countryen fra denne innlandsbyen i sunny California. Berkeley var helt super, men jeg skjønner ganske fort at den var bare vorspielet til et helt utsøkt countryinfluert album på 39 minutter. Dette er er rett og slett countryplaten jeg har savnet noen år. David Lowery (geniet) er hovedkomponist, og perlene kommer trillende på rekke og rad. Her er det masevis av pedal steel, feler og den letthuskende countrybeaten som får voksne menn til å reise til Holms i Oslo og kjøpe en Stetsonhatt. Det føles urettferdig å trekke fram låteksempler her for alle ni låtene er countrifiserte kunstverk. For guds skyld få dette tohodet godtrollet til kongeriket Norge. Dette fortjener å bli hørt.

I sum snakker vi om ei av mine favorittskiver fra året 2014.

Albumet er utgitt på 429 Records og kan kjøpes som cd og digital nedlastning fra bandets egen nettbutikk.

[youtube]https://youtu.be/66BRQyM6v-U[/youtube]

 

[youtube]https://youtu.be/1rEYZ6UJG3E[/youtube]

 

SHARE
Forrige artikkelLP-plater, tykk plast og ekstra innercover – en historie om å gå seg bort
Neste artikkelFredagsvideo: Calexico – Falling From the Sky
Jeg heter Terje Hanstad og er 45 år bosatt på Ringebu i Gudbrandsdalen. Jeg har vært glad i plater så lenge jeg kan huske. Jeg husker at jeg bladde som besatt i eldre brødres samlinger, og etterhvert ble man en ivrig kjøper selv. Musikalsk har jeg mange bein å stå på. Jeg liker country og soul. Jeg må si jeg er blitt et lite retrohode som heller leter tilbake i tid enn å sjekke nymotens greier. Favorittplater: 1.The Rolling Stones - «Exile on main street» 2. Bob Dylan - «Desire» 3. Van Morrison - «Moondance» 4. The Band – «The Band» 5. The Beatles - «Rubber soul» 6. Gram Parsons - «Grievous angel» 7. Son Volt - «Trace» 8. Solomon Burke - «Don't give up on me» 9. Neil Young - «Rust never sleeps» 10. Gene Clark - «No other» 11. Grateful Dead - American beauty

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here