Shawn Colvin er klar for Parkteateret i Oslo, og vi har fått noen billetter å gi bort. Det foregår under Shawn Colvin-posten på Facebooksiden vår. 

Første gang jeg la merke til Shawn Colvin var som en av trioen Colvin, Cash & Carpenter som hyllet Bob Dylan på hans legendariske “30th Anniversary Celebration” i oktober 1992. De tre gjorde en uforglemmelig versjon av “You Ain’t Goin’ Nowhere” – og siden den gang har alle tre gitt ut en lang rekke nydelig plater. 

Cash & Carpenter har holdt seg i et mer country/folk-landskap, mens Shawn Colvin gjerne ligger mer opp mot pop/folk og hun minner meg ofte om Joni Mitchell. 

Colvin er for tiden aktuell med barneplaten “Starlighter”, og ga nylig ut en utvidet utgave av hennes bestselgende A Few Small Repairs. John Leventhal produserte platen, som han gjorde med mange av Colvins tidlige prosjekter. De to spilte i band sammen på slutten av 80-tallet, etter at hun ble “oppdaget” av Mary Chapin Carpenter på en folkemusikk-festival i 1988. 

Shawn Colvin har slåss mot depresjon og alkoholmisbruk i årevis, men er nå tørrlagt og i sitt livs form. I 2016 laget hun og Steve Earle duettplaten “Colvin & Earle”, der begge to pushet hverandre som låtskrivere og artister.

Og nå er hun klar for Parkteateret i Oslo. 13. juli er hun i hovedstaden, og du kan finne billetter på Ticketmaster

En av mine favoritter med Colvin er låten “Polaroids” fra platen Fat City fra 1992. 

Og her er mitt første møte med Shawn Colvin:

Forrige artikkelFredagsvideo: Brent Cobb – Come Home Soon
Neste artikkel(Nesten) Americanafest på Arnemoen Gard
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here