Både undertegnede og skribent Terje Hanstad har vokst opp midt i Gudbrandsdalen, der vi var ganske bortskjemt med en lokal pubvert som booket inn musikk flere ganger i uka. Etter at jeg flyttet ut, og Terje flyttet tilbake – så har vi gjort noen forsøk på å utvide Dust of Daylights konsertvirksomhet til å inkludere Gudbrandsdalen.

Terje har arrangert konserter med alt fra Robbie Fulks og Rod Picott til Carrie Rodriguez. Og for et par år siden ble han kontaktet av en lokal musikkfan som hadde fundert på å arrangere konserter i låven sin. Sammen kjørte de, såvidt jeg kan erindre, konserter med Hannah Aldridge, Anders Bjørnvold og Stephen Simmons. Innehaver Per Ove Hagestuen fortstod raskt at dette var noe han kunne bruke fritiden sin på – og prosjektet hans på Arnemoen Gard i Ringebu har vokst til stå 100% på egne bein, og har blitt en imponerende tilvekst til kulturtilbudet i Gudbrandsdalen.

Per Ove Hagestuen foran baren på Arnemoen Gard

Arnemoen Gard finner du litt oppe i dalsiden, over Ringebu sentrum. Med fantastisk utsikt over Ringebu og Gudbrandsdalslågen så kan du oppleve musikk i helt unike omgivelser.

Låven er bygget om til en intim konsertscene, med en hyggelig pub med alle rettigheter – og utrolig god lyd.

Scene og sitteplasser

Arnemoen har blant annet hatt besøk av Justin Osborne (solo), SUSTO, General Forsamling, Jan Dahlen, Michael McDermott – og verdens beste band akkurat nå; Cordovas.

Og nå topper Per Ove det hele med en fire dagers festival som tilbyr noe av det aller beste som rører seg der ute på musikkfronten. Per Ove har booket et variert program, der vi får noen av våre americanafavoritter inkludert. 

Sittegruppen i hjørnet fungerte som band-område og merch-utsalg når Michael McDermott var på besøk.

Arnemoens sommerfestival har alle rettigheter, og hele gården er omgjort til et knalltøft festivalområde der du kan oppleve musikk i unike omgivelser. Vi anbefaler naturligvis å ta turen – bare SJEKK denne lineupen:

31.05.18 (kl. 19-23):
Jeff Porter (US)

01.06.18 (kl. 18-02):
Tonje Halbjørhus m/band (N)
Roger Græsberg og Foreningen (N)
Sarah Shook & The Disarmers (US)

02.06.18 (kl. 16-02):
Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb (S)
Bård & Børre Band (N)
Franska Trion (S)
Helldorado (N)

03.06.18 (kl. 19-23):
Andrew Leahey (US)

Festivalpass:
Kr. 1000,- (alle dager)
Kr. 750,- (fredag og lørdag)

Dagspass:
Kr. 200,- (torsdag og søndag)
Kr. 400,- (fredag)
Kr. 600,- (lørdag)

Du finner mer info på Facebookeventet, og billetter på Tikkio.

Ta turen! Vi garanterer at du ikke vil angre.

Muligheten til å oppleve Bloodshotartisten Sarah Shook, Nashvilles egen Andrew Leahey, Jeff Porter fra The Rainmakers og favoritter som Roger & Foreningen, Helldorado eller Bård & Børre Band er intet mindre enn mindblowing.
For ikke å snakke om resten av programmet – der finner alle noe de liker, og de fleste vil oppdage nye favoritter i løpet av de fire dagene!

Sjekk også ut Arnemoens playlist på Spotify – der du kan høre alle artistene som kommer til Arnemoen Gard.

Forrige artikkelShawn Colvin til Oslo i juli
Neste artikkelEndre Olsen – Bøttevis av Blått
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here