All The Dirt In Town er definitivt en plate alle som elsker Lucinda Williams sin musikk bør ha. Platen inneholder nemlig en Lucinda-duett som er ekstremt vakker.

Noe vi alle vet er at skjebnen av og til kan spille inn på forunderlig vis. All The Dirt In Town er resultatet av en slik tilfeldighet. Det hadde seg nemlig slik at Matt Blake i 2014 var på en musikkbutikk for å prøve en gitar. Han klimpret i vei, og dro selvsagt en fra egen skrivebordskuff. En annen som var innom lokalet samtidig var Lucinda Williams sin eminente gitarist Doug Pettibone, og han kjente nakkehårene reise seg i begeistring. Dette måtte han finne ut av. Resten er historie.

All The Dirt In Town ble utgitt i romjula i 2014 med Doug Pettibone i produsentstolen. For å gi Mr. Blake enda mer drahjelp hanket han inn Lucinda Williams til å synge sammen med hovedpersonen i den fantastisk fine «Whichever Way the Wind Blows». Dette er en låt Blake postet på YouTube tilbake i 2011. Den gamle versjonen låter jo fint, men tempohendringen og Lucinda’s tilstedeværelse har gjort låten enda finere.

Med seg på platen har han produsent Pettibone på gitar, Taras Prodaniuk på bass (Dwight Yoakam, Richard Thompson), Jim Christie på trommer (Lucinda Williams, Brent Dennen, Dwight Yoakam) og Phil Pariapiano på tangenter (Rod Stewart). Redd Volkaert bidrar med sin gitar på platens nest siste kutt «I Don’t Want To Have To Explain». Dette er en annen storlåt på dette albumet som vokser i takt med antall runder på cd-spilleren.

Jeg vil også slå et slag for den tilbakelente og triste «Damaging» som er så sår som kjærlighetssorg kan bli. Han har tilført temaet enda ei lita perle. Matt Blake har virkelig fått solid drahjelp på denne platen, og det virker fortjent. Det er verdt å notere seg navnet hans bak øret for dette lover bra.

Kjøp albumet på CdBaby.

[youtube]https://youtu.be/SQ9aP3Ml8DI[/youtube]

SHARE
Forrige artikkelSpilleliste – Mars 2015
Neste artikkelLP-plater, tykk plast og ekstra innercover – en historie om å gå seg bort
Jeg heter Terje Hanstad og er 45 år bosatt på Ringebu i Gudbrandsdalen. Jeg har vært glad i plater så lenge jeg kan huske. Jeg husker at jeg bladde som besatt i eldre brødres samlinger, og etterhvert ble man en ivrig kjøper selv. Musikalsk har jeg mange bein å stå på. Jeg liker country og soul. Jeg må si jeg er blitt et lite retrohode som heller leter tilbake i tid enn å sjekke nymotens greier. Favorittplater: 1.The Rolling Stones - «Exile on main street» 2. Bob Dylan - «Desire» 3. Van Morrison - «Moondance» 4. The Band – «The Band» 5. The Beatles - «Rubber soul» 6. Gram Parsons - «Grievous angel» 7. Son Volt - «Trace» 8. Solomon Burke - «Don't give up on me» 9. Neil Young - «Rust never sleeps» 10. Gene Clark - «No other» 11. Grateful Dead - American beauty

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here