Malcolm Holcombe fra Blue Ridge Mountains i North Carolina kommer til Norge denne uken og han er booket inn på en liten norsk mini-tour. Tidligere i vinter kom det som ble hans fjortende studioalbum, Another Black Hole, og tilbakemeldingene og omtalene har vært av den særdeles solide sorten.

Steve Earle og Emmylou Harris er begge uttalte store fans av låtskriveren og artisten Holcombe og de bidro begge på hans album, Down The River, fra 2012. På Another Black Hole, som i likhet med Down The River også er produsert av Ray Kennedy, Earles faste partner i Twangtrust, bidrar også kjente folk som for eksempel Tony Joe White og trommeslager Ken Coomer, også kjent fra Uncle Tupelo og Wilco.

Holcombe har med årene, og med sine utgivelser, stadig nådd et større publikum over hele verden. I løpet av årene og utgivelsene sine, har Holcombe etablert seg blant musikkinteresserte som en av de mest karakteristiske og fremtredende låtskrivere innen klassiske hard-core troubadors og singer-songwriters siden folk som Townes Van Zandt, Guy Clark, Johnny Cash og Merle Haggard holdt på med sine ting. Det er med ikke så rent lite stolthet at de bookingansvarlige på de respektive stedene kan by sitt lokale publikum på en slik storhet innen sjangeren som Malcolm Holcombe.

Det er en heller spesiell turneliste han har blitt booket inn på. Det starter på onsdag kveld med konsert i hovedstaden på Buckley’s. Deretter går turen til Gyland i Flekkefjord kommune, til Hamar Gård og en låve langt borte fra den hektiske hovedstaden. Den konserten er allerede utsolgt. På fredagen drar Holcombe videre til Brygga i Lillesand, før han på lørdagen avslutter den lille mini-touren på Vinger Pub der Vinger Blues & Rock klubb er vertskap.

Så denne uken folkens, anbefaler vi at dere kommer dere ut på konsert. Link til Fb-event for hvert sted i listen under.

Forrige artikkelHis Bobness fyller 75!
Neste artikkelReleasekonsert med Paul Henriksen
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here