På 90-tallet var en viktig ingrediens i livet å lese bladet «No Depression» og kjøpe cdene til artistene man kunne lese om der. Et av de bandene som fanget min interesse var 6 String Drag fra Raleigh, North Carolina som ga ut to fine plater i dette tidsrommet. 6 String Drag ble utgitt i ’94 og hadde fortjent mye oppmerksomhet. Så skiftet bandet besetning og ga ut High Hat på Steve Earle’s E-squared. Så tok 6 String Drag en lang pause på 18 år. I mellomtiden har bandets låtskriver og vokalist Kenny Roby gitt ut soloplater med jevne mellomrom.

6-string-drag-michael-traister-2_smallFor de som kanskje håpet at Roots Rock’n Roll skulle være en slags oppfølger av High Hat så vil man nok føle seg skuffet, til tross for samme bandbesetning. Roots Rock’n Roll er som en twistpose med 11 forskjellige sjokolader i. Referanser kan være Roy Orbison, The Everly Brothers, Little Richard, Muddy Waters og Gene Vincent.

Selve innspillingsprosessen er gjort over fire dager, der de har oppholdt seg i samme rom og gjort Roby’s elleve komposisjoner på bandmåten. Resultatet tyder på at det har vært en hyggelig og effektiv seanse.

Jeg synes alle låtene har noe ved seg, som gjør at jeg har hatt denne på ganske jevn rotasjon i hjemmet den siste tida, men jeg vil likevel trekke fram tre fantastisk fine låter.

«Give up the Night» gjør at jeg straks tenker en krysning av Los Lobos og Calexico. I mine ører er dette en veldig fin sak i akustisk drakt ispedd en latino rytmefigur.

«Happier Times» er Eddie Cochran i møte med Derailers. Et sound som tar meg tilbake til den gangen Cadillacen hadde hadde fasong og finner. Dette svinger, og ja det gir meg virkelig «Happier Times».

«Hard Times, High Times» roer det betraktelig ned med et enkelt blåsearrangement som gir låten en behagelig dose soul. Jeg synes Roby synger med overbevisning her, og er i mine ører hans fineste vokalprestasjon på plate.

 

Jeg håper gir denne plata gir bandet såpass med gnist at det kommer flere plater, og at de kommer seg geografisk lenger avgårde enn statene. Det hadde vært fint å sett dem på en norsk scene.

Alt i alt en gledelig musikalsk overraskelse fra North Carolina.

Kjøpes hos 6 String Drag. (CD og/eller download)

 

 

SHARE
Forrige artikkelThe Vespers – Sisters and Brothers
Neste artikkelGretchen Peters – Blackbirds
Jeg heter Terje Hanstad og er 45 år bosatt på Ringebu i Gudbrandsdalen. Jeg har vært glad i plater så lenge jeg kan huske. Jeg husker at jeg bladde som besatt i eldre brødres samlinger, og etterhvert ble man en ivrig kjøper selv. Musikalsk har jeg mange bein å stå på. Jeg liker country og soul. Jeg må si jeg er blitt et lite retrohode som heller leter tilbake i tid enn å sjekke nymotens greier. Favorittplater: 1.The Rolling Stones - «Exile on main street» 2. Bob Dylan - «Desire» 3. Van Morrison - «Moondance» 4. The Band – «The Band» 5. The Beatles - «Rubber soul» 6. Gram Parsons - «Grievous angel» 7. Son Volt - «Trace» 8. Solomon Burke - «Don't give up on me» 9. Neil Young - «Rust never sleeps» 10. Gene Clark - «No other» 11. Grateful Dead - American beauty

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here