Et av denne bloggens favorittband har lenge vært norske Dig Deeper. Fredag kveld stod gjengen i bandet på scenen i kjelleren på selveste Garage i Bergen. Med seg i bagasjen hadde de den blodferske singelen «May 3rd» som gis ut på Snertingdal Records i disse dager. På en kveld der Dig Deeper delte plakaten med amerikanske Israel Nash, var det Dig Deeper som åpnet showet og som virkelig sparket i gang denne strålende fredagskvelden.

At vokalist og låtskriver, Einar Kaupang, lager gode låter visste vi fra før, så det kommer ikke akkurat som noen overraskelse at «May 3rd» legger seg  på øverste del av listen for beste norske låter så langt i 2014. Samme stødige og intense drive som vi hørte på hele debutalbumet fra 2012, August Afternoon, fyller rommet når Kaupang og resten av bandet starter låten med en intro på ett helt minutt som vekker absolutt alle sansene dine. For så å dra oss ut av drømmen og inn i virkeligheten med følgende tekst:

Start the day with a bright light in the eyes
On the table I see pieces from the night before
Oh, well I guess that’s just so wrong.

dig_deeper_setlist

På Garage i går fikk vi se og høre et Dig Deeper som graver enda dypere enn tidligere for å gi sitt publikum en seriøs dose med gitarbasert rock’n roll. Trangen til å spe på med litt psykedeliske toner i de gnistrende instrumentalpartiene i enkelte av låtene er også en fryd for øret og nettopp disse instrumentalpartiene i låtene deres har nærmest blitt et varemerke for bandet. Siden vi ikke vasser i gode norske rockeband innen denne sjangeren så er det med stor glede vi kan konstatere at Dig Deeper leverer varene uansett.

Bandet var supertighte og i strålende spillehumør på Garage i går. En litt rufsete start med litt dårlig vokallyd var det riktignok, men det tok seg kraftig opp når vi fikk den nye singellåten og ikke minst min personlige favoritt, «August Afternoon». I løpet av en time serverte Dig Deeper et rockesultent publikum sine mest kjente låter, pluss en del nye som sikkert vil finne veien til et nytt album som forventes i siste halvår av 2014. Avslutningen av settet ble en heftig seanse, helt fra den geniale overgangen fra «Ufo» til «Memphis» og til avslutningstonene i sistelåten «Let Me Ride», som er B-siden på den nye sjutommeren.

Et overraskende stort antall mennesker hadde allerede klokken ni på en fredagskveld funnet veien til Garage i Bergen for å få med seg Dig Deeper. Det angrer nok ingen på i dag og uten å bli messende; Lørdag 3.mai på The Crossroad Club i Oslo – Dig Deeper Releaseparty for singelen «May 3rd» – Der bør dere bare stille opp folkens!

Vinylsingelen får dere selvfølgelig kjøpt og signert på konsertene og du finner den selvfølgelig også hos Big Dipper i Oslo.

SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: Israel Nash Gripka
Neste artikkelIsrael Nash Gripka – Garage, 25.04.2014
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here