fbpx

Will Kimbrough – Sideshow Love

Kom nærmere folkens, kom nærmere! Er dere klare for verdens mest forrykende, farlige og livsforandrende opplevelse?  Kom innenfor dørene og bivån et av verdens virkelige underverk – så sterk og uknuselig at det kan vare evig men samtidig skjør og flyktig av natur.  Finn plassen din i salen før sceneteppet dras til side og åpenbarer… KJÆRLIGHETEN!

Kjærligheten ja, jeg våger å påstå at det er et tema som glatt topper lista over hva flest sanger handler om, og dæven så mye tynn suppe det er kokt på både svulmende og brustne hjerter opp gjennom musikkhistorien. Heldigvis er det mer mat i det som serveres på “Sideshow Love”.  Albumtittelen alene gir jo assosiasjoner til noe utenom det vanlige fra kyss, klapp og klem sjangeren, og både tekster og musikk følger opp det inntrykket.  Vi har vel alle våre mer eller mindre minneverdige erfaringer i møtet med det motsatte kjønn og det er rett og slett ganske fornøyelig når Kimbrough her kaster et lekent skråblikk på det mangefasetterte forholdet mellom mann og kvinne. Musikalsk er skiva et veritabelt smelteverk av sjangre, her får du alt fra småjazzete melodilinjer, et touch av blues, Twin Peaks gitar, tunge trommebeats, banjo, anstrøk av soul og gospel, til og med bongotrommer! Akkurat som i et forhold får du altså titt og ofte innspill fra uventet hold!

Sammen med Kimbrough sitter vi i vogna på en gigantisk berg-og-dalbane og kjenner magesuget i stigningene, svingene og fallene der vi tas med på  en heidundrande ferd gjennom de ulike fasene av et forhold. Fra det sprelske, småkåte “vinne jenta” åpningssporet “When Your Loving Comes Around” via “I Want Too Much” hvor forholdet har fått to strøk med hverdagsgrå maling og alt går åt skogen, til siste sporet “Emotion Sickness” hvor døra åpnes for ny kjærlighet bare man våger å ta sjansen igjen.

Beste låter:

“When Your Loving Comes Around” – lekent og intenst om øyeblikket det slår gnister mellom to mennesker.
“You may think I’m crazy, but the fear in me subsides in the blissful supersonics as the atoms they collide”

“Let The Big World Spin” – her er hjerter og kjønn i brann med fokus langt under beltstedet. Stadiet i forholdet hvor man ikke får nok av hverandre. Akustisk gitar maner frem en sitrende, nervøs spenning før en forløsende tung og deilig beat kicker inn sammen med beksvart semi-satanisk nynning, steel-gitar og bongotrommer gir et ytterligere surrealistisk lydbilde.
“Come back to bed awhile and let me be your friend, I’ll make you laugh and smile, if you will let me in”

“Sideshow Love” – Han og Henne i fullt firsprang over alle hindere som måtte stå i veien for tosomheten. En låt med baller og attitude om en episk love story litt utenom det vanlige.
“This kind of love will make the whole crowd hush – sideshow love”

“Home Economics” – spissfindig og sarkastisk beskrivelse av realitetene i de mer hverdagslige aspekter av forholdet mann-kvinne.
“We boys learn what to look for from Jean Harlow and James Bond… You ladies got your taste in guys from Cosmopolitan”

“Emotion Sickness” –  for en ordspillfantast er dette tett på verdens beste sangtittel! En sår ballade om veien til ny kjærlighet, en perfekt avslutning på skiva!
“Better start living or die on the vine”

Anmelderen konkluderer således med at “Sideshow Love” byr på mye snacks for kjærester, ektepar og single.

Bill.mrk: “Jeg tror på Kjærligheten”.

 

Will Kimbrough forteller om og spiller tittelsporet “Sideshow Love”:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l1jkJrK9mlA[/youtube]

 

 

Siste artikler

Lest dette?