fbpx
Forsiden Alle poster Alt. Country Stephen Simmons – What The Midnight Swallows Whole

Stephen Simmons – What The Midnight Swallows Whole

 

Vår gode venn Stephen Simmons er ute med ny plate. What The Midnight Swallows Whole er et samarbeid mellom låtskriver Jeff Wickland, vokalist Stephen Simmons og produsent og multi-instrumentalist Dave Coleman. Åtte låter som dykker dypt ned i Southern Gothic-sjangeren, og en gang for alle sementerer Stephen Simmons som en av bransjens beste historiefortellere – også når han presenterer andres låter.

En gang i 2010 ble Stephen Simmons kontaktet av Jeff Wickland, som hadde med seg en bunke tekster han lurte på om Stephen ville vurdere å skrive musikk til. Noe han heldigvis sa ja til, for tekstene til Wickland fortjener virkelig et publikum. Og låtene kunne ikke fått en bedre stemme til å presentere seg for verden.

Platen har åtte spor, og som nevnt er tekstene solid plantet i Southern Gothic-sjangeren som i hvertfall jeg er veldig fascinert av.

Første låt “Red Dirt” setter effektivt stemningen, der Wicklands forsøk på en Murder ballad finner sin form, og forteller om “vår mann” som tar seg jobb som snekker på en stor farm, hvor det viser seg at eieren banker opp konen sin. Vår mann tar ansvar.

I saw the blood on her clothes
And the bruises on her face
So many times I asked her why
She wouldn’t leave Foster’s place

Foster Williams came back one night
Drinking too heavy to stand
I stood at the corner of the house
With Katy’s pistol in my hand

“Demise of Levi Prince” er et veldig godt eksempel på historiefortelleren Wickland, der vi får ta del i livet til Levi Prince, som naturlig nok får en brutal slutt…

Utroskap og selvransakelse er elementene i “Guardian, West Virginia”, som er mitt favorittspor fra platen. Her møter vi kjærlighet som tar en brå slutt, og en forteller som selv tar skylden… med en fantastisk liten twist på slutten.

I wasn’t there when I should’ve been
I wasn’t there when she called my name
So if she ran to another man
Then maybe I’m to blame

En stemningsfull fele er Stephens følgesvenn i “Leader of Men” – hvor vi møter igjen og lærer bakgrunnshistorien til Levi Prince.

Jen Gunderman levérer perfekt koring på “Sid Copley’s Shadow”, en perfect Murder ballad, hvor Sid Copley tar et oppgjør med kone og elsker på en temmelig brutalt effektiv måte. Men gjerningen hans følger ham resten av livet. Og etterpå…

Wickland har en fascinasjon for drap, mord og tradisjonelle Murder ballads. Og de fleste låtene på denne platen har et eller annet element derfra. Så også i “Sinner’s Grin”, der vi følger rettsaken mot en herremann som er tiltalt for drap på sin kone og hennes elsker.

Han spinner så en fascinerende fortelling i “Old Man and The Traveler”, hvor vi får høre om møtet med to forskjellige alternative livsvalg – personifisert i The Traveler og The Old Man. Fortelleren møter dem på et høyt fjell, og han har veikrysset liggende foran seg…

Platen avslutter med et blikk på samfunnet rundt oss, og hvordan valgene vi tar og har tatt påvirker oss selv og alle rundt oss.

We’re killing ourselves
Without even trying
And if you call that life
Then living’s for the dying.

Det som imponerer mest på denne platen, er Stephen Simmons evne til å gjøre disse tekstene til sine egne. Det er en inderlighet her som skulle tilsi at han hadde levd disse låtene. Dette er naturlig nok temaer som en omreisende musiker vil møte på, gjennom menneskene og livene han møter – men likevel så evner Simmons å gi tekstene til Wickfield et liv som om det skulle vært hans egne tekster.

Enhver som kan glede seg over god låtskriverkunst, en drivende dyktig singer/songwriter, gode musikere og ikke minst murder ballads og southern gothic så det holder, vil finne noe i denne platen. Anbefales på det sterkeste.

DU kjøper den på Stephens Bandcamp.

Guardian, West Virginia:
[media id=906 width=650 height=20]

Forrige artikkelNathan Bell – Blood Like a River (American Family)
Neste artikkelBarzin – To Live Alone in that Long Summer
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here