Stemmen som synger på platen Parker Millsap tilhører den knapt tjue år gamle artisten Parker Millsap fra den knøttlille byen Purcell i Oklahoma. Det å bære med seg en særpreget og solid vokal ut i artistlivet er på ingen måter noe minus og det er hele tiden blitt viktigere for artister å ha et varemerke som man kjenner igjen umiddelbart. Millsap sitt varemerke er nettopp stemmen hans.

Millsap er altså fra Oklahoma og Parker Millsap er hans offisielle debut, selv om han for et par år siden, sammen med sin gode kompanjong, Michael Rose, laget en egenprodusert og selvutgitt sak som heter Palisade og som finnes f.eks på Spotify.

Millsap er en del av den store Oklahomabølgen som skyller over americanasjangeren for tiden. Nevner i fleng artister som Turnpike Troubadors, John Fullbright, John Moreland, Jason Boland, Stoney LaRue, pluss mange flere. Felles for disse artistene, bortsett fra hjemstaten selvsagt, er at de faktisk ikke flykter fra småbyene og bygdelivet i Oklahoma, til fordel for «urbane» Nashville eller Austin. De satser på å fortsatt kunne ha hjemmebasen sin der de vokste opp og fortsatt leve med de påvirkningene i musikken som småbylivet har gitt dem.

Parker13CreditSamanthaLambJeg ble vel egentlig mer eller mindre litt satt ut første gangen jeg så Millsap og nevnte kompanjong Rose i en You Tube-video. Banjolyden som trillet igjennom hele låten «Homeless», Rose sin sørgmodige og vakre felespillingen og så denne voldsomt overraskende stemmen til den kvisete smågutten som stod der og sang. Jeg synes dere skal koste på dere en titt på den videoen, sjekk i bunnen av posten.

For det nye albumet har Millsap skrevet ti nye låter og han gjør som mange andre artister i denne sjangeren, han lar historiene og musikken tale for seg selv og gjør det med et forholdsvis enkelt lydbilde. Millsap minner meg noen gange rom unge Earle i enkelte partier på albumet. Jeg er usikker på om det er en sammenligning som overlever særlig lenge, siden jeg nok tror at Millsap kommer til å vandre i en litt annen tradisjonell retning enn det Justin Townes har gjort.

Parker Millsap inneholder veldig mange bra låter. Den John Prine aktige «At The Bar» er en riktig perle, «When I Leave» og «Disappear» har også spesielle kvaliteter som gjør at de legges merke til. Sistnevnte er kanskje den som drar tankene i retning av han jeg nevnte i forrige avsnitt. Den bluesy avslutningen «Land Of The Red Man» biter også godt i fra seg.

Parker Millsap er en ung og fremadstormende artist som biter godt i fra seg i sitt første ordentlige forsøk. Alder er såvisst ingen hindring for å kunne skrive gode historier. Som perler på en snor kommer de små novellene om folk som dreper, folk som ber, folk som koker meth, folk som tviler og folk som tror. Oppveksten i den lille og tette pinsemenigheten i Purcell har inspirert Millsap til å skrive noen solide historier. Kanskje bør vi konkludere med at religion ikke er så galt at det ikke er godt for noe?

Omtalene og anmeldelsene som er kommet på musikkblogger ogi magasiner i de forente statene har vært meget positiv til Parker Millsap og jeg er sikker på at vi kommer til å høre mye mer fra denne unge herremannen i de nærmeste årene. Og det takker i hvert fall ikke jeg nei til.

Albumet er utgitt på hans egen label Okrahoma Records og distribuert i Usa via Thirty Tigers. Du finner albumet på Millsap sin Pledge-side, der albumet fikk sin fødselshjelp som så mange andre album får for tiden. I tillegg finnes det en masse eksklusivt materiale der – Pledge Music – Parker Millsap. Alternativt finner du albumet som cd eller vinyl i nettbutikken hans – Parker Millsap

[youtube]http://youtu.be/RXEfVEDYhGQ[/youtube]

 

[youtube]http://youtu.be/dJgCVGWiBuw[/youtube]

 

 

 

 

 

SHARE
Forrige artikkelWhite Ash Falls – Over The Night
Neste artikkelSpilleliste Mars 2014
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here