old97s1

Old 97’s er nettopp ferdig i studio, hvor de har jobbet med ny plate sammen med Tommy Stinson fra Replacements. Og nesten samtidig er frontmann Rhett Miller i studio og jobber med soloplate – backet av Decemberists.

Sist vi hørte fra Old 97’s på plate, var The Grand Theatre vol1 fra 2010, og The Grand Theatre vol2 fra 2011. Dobbelalbumet som ble delt over to plater (og omsider kom ut på vinyl i 2012) var en tydelig retningsendring for bandet, som nå jakter mer på lyden og intensiteten fra de første platene – enn på de mer pop-pregede platene de ga ut på slutten av 90-tallet. Bandet har eksistert i over 20 år, men har altså ikke tenkt å bli noen rolige, eldre menn på dette punktet i karrieren…

Miller stilte i studio med en bunke nye låter, og lot bandet velget. De hadde valget mellom et knippe låter om banning, drikking og sex – og et knippe penere låter om kjærlighet og jenter. Bandet valgte den første bunken. Og de jakter på ren riktige lyden, som skal være litt rufsete honky-tonk. Og Tommy Stinson fra Replacements spiller altså gitar på platen.

Platen kommer ut på ATO Records i løpet av året, etter at avtalen med New West løp ut i fjor.

Når Old 97’s takket nei til de penere låtene, så tok Solo-Rhett umiddelbart tak i den bunken og løp inn i et studio sammen med alter-ego bandet til Decemberists – Black Prairie. Rhett ga ut utmerkede The Dreamer i 2012, og har i ettertid fulgt opp med en akustisk versjon av platen som også anbefales på det sterkeste.

Og skal vi dømme etter videoene fra turnéen Miller & Black Prairie gjorde sammen i fjor – så blir dette uanstendig bra!

«Wreck Of The Old 97»:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V-xcE0v7DGk[/youtube]

 

«You’re Gonna Make Me Lonesome When You Cry» (Bob Dylan):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=caPrr4stc3w[/youtube]

 

«Our Love»:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ko3TVtECAHk[/youtube]

 

«Broadway»:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zJVpa-dFhGE[/youtube]

 

«Fireflies»:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PD_pOPTqIeE[/youtube]

 

 

SHARE
Forrige artikkelAdventskalender 2013: 24.desember: Redaktørenes Julebord
Neste artikkelVi gratulerer Kongen!
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here