fbpx

Nye plater fra Old 97’s og Rhett Miller

Old 97’s er nettopp ferdig i studio, hvor de har jobbet med ny plate sammen med Tommy Stinson fra Replacements. Og nesten samtidig er frontmann Rhett Miller i studio og jobber med soloplate – backet av Decemberists.

Sist vi hørte fra Old 97’s på plate, var The Grand Theatre vol1 fra 2010, og The Grand Theatre vol2 fra 2011. Dobbelalbumet som ble delt over to plater (og omsider kom ut på vinyl i 2012) var en tydelig retningsendring for bandet, som nå jakter mer på lyden og intensiteten fra de første platene – enn på de mer pop-pregede platene de ga ut på slutten av 90-tallet. Bandet har eksistert i over 20 år, men har altså ikke tenkt å bli noen rolige, eldre menn på dette punktet i karrieren…

Miller stilte i studio med en bunke nye låter, og lot bandet velget. De hadde valget mellom et knippe låter om banning, drikking og sex – og et knippe penere låter om kjærlighet og jenter. Bandet valgte den første bunken. Og de jakter på ren riktige lyden, som skal være litt rufsete honky-tonk. Og Tommy Stinson fra Replacements spiller altså gitar på platen.

Platen kommer ut på ATO Records i løpet av året, etter at avtalen med New West løp ut i fjor.

Når Old 97’s takket nei til de penere låtene, så tok Solo-Rhett umiddelbart tak i den bunken og løp inn i et studio sammen med alter-ego bandet til Decemberists – Black Prairie. Rhett ga ut utmerkede The Dreamer i 2012, og har i ettertid fulgt opp med en akustisk versjon av platen som også anbefales på det sterkeste.

Og skal vi dømme etter videoene fra turnéen Miller & Black Prairie gjorde sammen i fjor – så blir dette uanstendig bra!

“Wreck Of The Old 97”:

https://www.youtube.com/watch?v=V-xcE0v7DGk

“You’re Gonna Make Me Lonesome When You Cry” (Bob Dylan)

https://www.youtube.com/watch?v=caPrr4stc3w

“Our Love”:

“Broadway”:


Siste artikler

Lest dette?