fbpx

Rhett Miller – The Dreamer

Stewart Ransom Miller II ga i sommer ut sitt femte studioalbum, det første siden “Rhett Miller” kom ut i 2009. Som kjent kom liveplaten “Live at Largo” ut i fjor.

Og i året hvor bandet hans, Old 97’s, skal ut på jubileumsturné for å feire at det er 15 år siden de ga ut det brilliante “Too Far To Care” – så har Rhett Miller tatt et lite steg tilbake fra pop-soundet som preget “Rhett Miller” og forløperen “The Believer”. Han har funnet frem countryfoten igjen, og laget en plate som trekker tydelige linjer fra “Too Far To Care” og frem til idag. Dette er den originale alt. country sounden fra den gang alt. country ble spilt av Whiskeytown, The Jayhawks, Uncle Tupelo og Old 97’s.

Godt hjulpet av det pedalsteel-sterke backingbandet The Serial Lady Killers så har han spilt inn og gitt ut “The Dreamer” på sitt eget, nystartede selskap. Finansiert av kronerulling via PledgeMusic.

Det som slår meg er hvilken aldeles utsøkt låtskriver Rhett Miller er. Han leverer fengende melodier og glitrende tekster på plate ette plate, med en selvfølgelighet som få andre singer/songwritere der ute kan matche.

La oss for eksempel ta en titt på “Out Of Love”, hvor linjene under virkelig står igjen som låtskriverkunst;

“There’s a real possibility that there’s really something wrong with me
….
I’m only happy singing a sad, sad song”

Introvert, selvransakende og direkte. Der har vi Rhett Miller – 15 år etter at at han i “Timebomb” skrev;

“I got a timebomb, in my mind Mom
I hear it ticking but I don’t know why
I call the police, but they don’t like me
I hear ’em whispering when I walk by” 

I den vidunderlige “This Summer Lie” får vi en liten historie om en sommerflørt, hvor han likevel aldri klarer å nyte flørten – men bekymrer seg mer for om det ligger noe håp i at noe kan skje etterpå…

“This summer lie will end too soon
We are burning too bright
On a run from the moon
All the way to the end
I will carry your lie
Till I’ll see you again
This summer lie”

Miller har produsert “The Dreamer” selv, og som sagt er han nå på eget selskap – det ferske Maximum Sunshine Records, noe som helt tydelig har latt ham senke skuldrene og lage den platen han har hatt LYST til å lage. Fansen stolte nok på ham til å forhåndsbetale plateinnspillingen – og jeg tror ikke noen av dem er skuffet over resultatet.

Platens store spor er duetten med Rosanne Cash, “As Close As I Came To Being Right” som gir meg gåsehud fra topp til tå hver gang den starter opp. Jeg har fulgt diskuksjonene mellom de to stjernene på Twitter i et par år, og har gledet meg stort til å høre resultater fra ett av møtene deres. De har laget låten sammen, og leverer en liten kjærlighetssang – ikke nødvendigvis en lykkelig sang – men du verden for en tekst og en låt, selvsagt komplett med en deilig pedalsteel.

“I didn’t know it could grow so dark
I didn’t know it could break my heart
I thought it better not to put up a fight
And that’s as close as I came to being right” 

Lytt til musikkeksemplene under, og hvis du liker det du hører så kan platen blant annet kjøpes hos Rhett Miller. (Finnes selvsagt på vinyl!)

“Lost Without You”:
[media id=679 width=650 height=20]

“This Summer Lie”:
[media id=678 width=650 height=20]

Siste artikler

Lest dette?