I år har vi invitert et knippe av våre favorittmusikere fra inn- og utland til å si noen ord om SIN favorittjulesang. Hver dag gjennom adventstiden vil vi presentere én låt, og artistenes personlige forhold til låten.

23. desember tilhører Bob Walkenhorst.

Vi har spart en skikkelig godbit til kvelden før kvelden. Vi har nemlig fått julekort!

Den første som sa “JA!” og den første til å levére sitt bidrag var en mann jeg er stolt av å kalle min gode venn; The Rainmakers egen Bob Walkenhorst.

Bob sendte oss rett og slett to låter, som forteller det han ønsker å si om julen. Låten “Christmas Card” er hans egen – og er en nydelig julesang som sier alt.

Han har dessuten spilt inn et knippe julesanger til et kommende julealbum, og vi får en forsmak via “Silent Night”.

Kollega Eddie Christiansen syntes vi måtte slå litt på stortrommen, og dro like godt til Kansas City for å filme ytterlige tre julesanger med Bob Walkenhorst (og Jeff Porter). Han har brukt førjulskveldene på å redigere dem, og vi kan til sammen stolt presentere et fantastisk knippe julesanger som bør frembringe julestemning selv hos den sureste Grinch…

Bob Walkenhorst er travelt opptatt med å skrive låter til det kommende Rainmakers-albumet, som skal utgis i forkant av Norgesturnéen neste år. The Rainmakers står på plakaten til Sweden Rock i juni, sammen med band som Black Sabbath, Wasp og Ozzy Osborne. I etterkant av den jobben, så tar The Rainmakers turen rundt Norge, og ender opp i Alta.

Bob selv har et par ord å dele, men sier da mest via sangen “Christmas Card”:

Christmas Card is a prayer, it’s a wish, it’s a Christmas Card that says what I wanted it to. I made half of a Christmas album about 10 years ago – I will finish it some day. I grew up loving Christmas, and loving Christmas music. But eventually all the tangle of words and doctrine and mythology got too much for me. So I recorded a bunch of songs and I didn’t sing the words. I just hummed, and aaahhed, and ooodds. I call the album “Ah, Christmas.”

Bob Walkenhorst: “Christmas Card”:
[media id=892 width=650 height=20]

Bob Walkenhorst: “Silent Night”:
[media id=891 width=650 height=20]

 

Bob har skrevet flere julesanger. Her er et par av dem, takket være Eddie Christiansen:

Walkenhorst & Porter gjør Bobs “Christmas In Nashville”:

 

Bob Walkenhorst : “The Rebel Jesus”:

 

Bob Walkenhorst spiller Woody Guthries “1913 Massacre”:

Forrige artikkelPlatearbeidarens oppsummering 2013 – 35 Norske
Neste artikkelThe Rainmakers endelig tilbake på norske veier!
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here