fbpx

Richard Lindgren – Driftwood (the 309 sessions)

Det er mange ting man lurer på her i livet. Navnet Richard Lindgren har sirkulert i bakhodet i flere år, blant annet fordi han har gjort litt med Ryan Adams. Men det har liksom ikke blitt til at man har satt seg ned og lyttet til musikken hans, inntil drivveden kom via posten. Så nå slipper jeg å lure lenger. Jeg har funnet en ny stemme å slippe inn i livet mitt.

 Plata inneholder seks egne låter pluss tolkninger av Mississippi John Hurt’s «Make Me a Pallet On The Floor» og den tradisjonelle «I Wish I Had Someone To Love Me». Her er det lagt vekt på et akustisk lydbilde med strengeinstrumenter og et piano som artisten selv befinner seg bak.

Jeg må si at jeg lar meg imponere av kvaliteten Lindgren besitter som både komponist og tekstforfatter. Jeg tror ikke det var tilfeldig at en hyperaktiv Ryan Adams fant en å menge seg med her.

Richard trakterer selv piano og akustisk gitar. Olle Unege spiller akustisk gitar og korer. Simon Nyberg trakterer banjo,mandolin, akustisk gitar og kor. Robin Mossberg spiller ståbass og korer. På enkelte låter deltar Kajsa Zetterlund (fiolin), Mats Lindström (Bouzouki) og Andreas Svensson (trekkspill).

Jeg skal ikke juge på meg kompetanse om svenske musikere, men lydbildet og instrumenteringen er både musikalsk og velklingende. Totalt fritt for jåleri og tullball. Nydelig, rett og slett.

I mine ører er låter som «Letting Go Of You», «A Miracle Like You», «Heartland» og «Driftwood»  fire solide låter som beviser at Lindgren skriver bedre enn de fleste i Skandinavia

Driftwood (the 309 sessions)  med sine åtte låter har blitt en perfekt følgesvenn i det påsigende høstmørket. Lindgren synger bra, mens kompet aldri tar for mye plass. Platen er innspilt over få dager, og kanskje er det som gjør at ingenting føles overdådig eller unødvendig. Låtene får det rette fokuset.

Platen kan kjøpes hos Rootsy.nu.

“Heart of The Land”:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8rhHns1Ll1o[/youtube]

 

“Miracle Like You”:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2Qog42Lpz28[/youtube]

Siste artikler

Lest dette?

I&I

Vi minnes Kongen