fbpx

T. Hardy Morris – Audition Tapes

T. Hardy Morris fra Athens, Georgia, er ute med sitt første soloalbum, Audition Tapes. Et vindskeivt og deilig stemningsfullt indieamericana-album med masse pedal steel. Et album fylt med låter som er skrevet det siste året av en låtskriver som har funnet fram til sin egen stil og som er mer produktiv enn noen gang.

Morris er mest kjent fra sitt eget psych-rockband Dead Confederate og nå i senere tid for å ha startet Diamond Rugs sammen med medlemmer fra blant annet Deer Tick, The Black Lips og Los Lobos. Audition Tapes er produsert av “Cosmic Thug”, en duo bestående av Adam Landry og Justin Collins. Disse to står bak produksjonen på utgivelser fra blant annet nevnte Deer Tick, Diamond Rugs og ikke minst den utmerkede Middle Brother plata som kom for et par år siden.

Det som slår mot meg første gangen jeg hører “Lucky”, som åpningsporet heter, er det først og fremst lyden av pedal steelen som griper fatt i meg med en gang og kiler sansene mine, også er det den intelligente, litt smårufsete og vindskeive produksjonen som legger en litt fjern og forhistorisk atmosfære over albumet. Det minner til tider litt om en gammel Deer Tick plate og ikke minst høres også en tydelig påvirkning fra 90-tallet i musikken og låtene til Harris. Plata lener seg like mye mot historiske utgivelser fra Jeff Buckley, Alex Chilton, Vic Chesnutt og Elliot Smith, som den gjør mot moderne americana, blandet sammen er dette en aldeles utmerket blanding.

I mange av låtene er det steelgitaren som sørger for at musikken lever hele tiden, ikke bare i åpningssporet, men faktisk over det meste av platen. Produksjonen er viktig på dette albumet, låtskrivingen er viktig, men mest av alt er lyden av pedal steelen viktig. Hør bare hva pedal steeel traktøren, Matt “Pistol” Stossel, gjør på for eksempel “Lucky”, eller den nydelige “Hardstuff”. Med seg på albumet forøvrig har Morris bidragsytere som Matt Vasquez fra Delta Spirit, i tillegg til musikervenner fra Diamond Rugs, Black Lips og The Whigs.

Audition Tapes er for meg et av årets aller fineste alternative musikalske funn. Skjørt og stemningsfullt, varmt og intimt. Som regel dukker det bare opp en håndfull av disse hvert år og til nå i år har jeg ikke veldig mange å sette i denne kategorien, men T. Hardy Morris sørger for at jeg ikke går helt tomhendt inn i høstsesongen. Anbefaler på det sterkeste å sjekke ut dette albumet. Hør litt på “OK Corral”, “Quit Diggin'” og ikke minst nevnte “Hardstuff”, og bli overbevist om at du ikke kan gå glipp av dette albumet i 2013.

Albumet kjøper du selvfølgelig via T. Hardy Morris sin nettbutikk, pass på å få kloa i en bundle-pakke med den utsøkte “I Smell Hippies” t-skjorta. Du kan også høre albumet i Spotify.

[youtube_video]http://youtu.be/-d6vyabgrds[/youtube_video]

 

Siste artikler

Lest dette?