Bak duoen Trudy & Dave finner vi Johanna Demker og Alf Bretteville-Jensen. Svenskfødte og norskboende Demker har et knippe riktig så gode Americanaplater på CVen, samt første platen til Hjerterknekt, og Alf spilte Americana lenge før det var påtenkt. En av mine favorittplater er Brettevilles In Time fra 1995, så gleden var naturligvis stor når oppfølgeren Universe kom 15 år senere. 

Den siste tiden har Johanna og Alf spilt og laget låter sammen. Alf forteller at de har låter fra Buddy & Julie Miller, Tom Petty og ikke minst John Hiatt på spillelista – sammen med sine egne låter. Og Hr. Hiatt er jo viktig her. Trudy og Dave er karakterer fra hans «Slow Turning». Refrenget «Trudy and Dave. // They’re out of their minds. Trudy and Dave // They’re out of their minds.» sitter vel spikret hos alle som elsket den plata. 

«Våre» Trudy & Dave er heldigvis ikke gærne, de er derimot samspilte og byr på utsøkte harmonier og to stemmer som kler hverandre på utmerket vis. 

«Force of Nature» har blitt en litt mørk og deilig låt, litt i et Handsome Family landskap, men med double lead som hovedpoeng og drivkraft. 

Vi forlanger enkelt og greit å få høre mye mer av dette i tiden fremover! Ryktene sier at en plate vil dukke opp etterhvert – og at vi får noen flere singledrypp utover året. Vi gleder oss til reisen videre!

Trudy & Dave spiller singlerelease på Herr Nilsen i Oslo i kveld! Dit bør du ta turen! Info i Facebookeventet.

SHARE
Forrige artikkelSingle: Friendship – Got Me Feeling So Good
Neste artikkelRoger Græsberg & Foreningen – Trøst
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here